Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Doğmamış Bebekler Hakkında 7 Gerçek (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/125313-dogmamis-bebekler-hakkinda-7-gercek.html)

Perii 10.08.2014 16:23

Doğmamış Bebekler Hakkında 7 Gerçek
 
Doğmamış Bebekler Hakkında 7 Gerçek

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bir çocuğun anne karnında büyümesi ve belli bir süre sonra hayata "Merhaba" demesi mucizevi bir olaydır. Peki anne karnında hayat bulan bu minik mucizelerle ilgili şaşırtıcı gerçeklerin olduğunu biliyor muydunuz? Gelin, doğmamış bebeklerin dünyasına gidelim...
Anne karnındaki bebek acı hissedebilir
Eğer gebelik 12 haftalıksa, bebeğin omuriliği ve sinirleri acıyı hissedecek kadar gelişir. Bu sebeple, yüzlerini ve göbek kordonlarını fark edebilirler. Bir şeftali büyüklüğünde olan bebek bu evrede parmak emmeye bile başlayabilir.
Annesinin sesini tanıyabilir
Anne karnındaki bebek 20 haftalık olduğunda annesinin sesini diğer seslerden ayırt edebilir. Yani bebek doğmadan annesini tanımış olur. Bu evrede bebeğin hareketleri de annesi tarafından hissedilmeye başlar.
Anne karnında nefes alır
Anne karnında sıvının içerisinde yaşamasına rağmen, bebek 5 aylıkken nefes almaya başlar. Çünkü bebeğin ciğerleri şekillenmeye başlamıştır. Bebeğin bu nefes alışverişleri annenin hıçkırık krizleri yaşamasına sebep olur. 5 aylık bebeğin kalp atışları anne karnına kulağınızı dayadığınızda duyulur.
Doğmamış bebekler tat alabilir
Yapılan deneylerde, bebeğin içinde yaşadığı sıvıya tatlı katkılar eklenmiş ve bu tatlar bebeklerin hoşuna giderek daha fazla sıvı yutmalarına sebep olmuştur. Eğer eklenen tat ekşiyse bebeklerin tıpkı bizler gibi yüzlerini buruşturup hoşnutsuzluklarını belirttikleri görülmüş.
Dünyaya gelmemiş bebekler öğrenebilir
Henüz doğmamış olmamaları onların öğrenme yetilerinin olmadığı anlamına gelmiyor. Yapılan deneylerde hamilelik süresince aynı TV programının jeneriğini izleyen anneler incelenmiş. Bu annelerin bebeklerinin, dünyaya geldikten sonra aynı TV programının jeneriğini duyduklarında ağlamayı kesip sakinleştikleri saptanmış.
Annenin kap atışları bebeğinkini etkiliyor
Annelerin hamilelikleri süresince sakin olmaları gerekiyor, çünkü sinirlenen ya da heyecanlanan annenin kalp atışları hızlanıyor. Yapılan araştırmalarda bebeğin kalp atışlarının da tıpkı annesininki gibi hızlandığı tespit edilmiş.
Anne karnında rüya görürler
Anne karınındaki bir diğer mucize ise doğmamış bebeklerin yetişkinlerden çok daha fazla rüya görmesi... Bebek 17 haftalık olduğunda etrafındaki ışıktan ve seslerden etkilenerek rüya görmeye başlarlar.



Saat: 10:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.