Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Kızımı doğurduğum için pişman oldum! (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/145704-kizimi-dogurdugum-icin-pisman-oldum.html)

Elois 30.01.2015 11:08

Kızımı doğurduğum için pişman oldum!
 
Kızımı doğurduğum için pişman oldum!


Her annenin acı bir itirafı vardır.

Benim ki tam da başlığa yazdığım gibi.

Kızımı doğurduğuma pişman olduğun o an.

Kızımın dünyaya gelişinin 10 yada 15’nci günleriydi. İlk kez yalnız kalmıştık. O bir melek gibi uyuyordu ben ise başında ‘Ya uyanırsa’ diye tir tir titreyerek ağlıyordum.

Tabi her bebek gibi o da zamanı gelince uyandı. Beslendi ve uyumak için yeniden mızıldanmaya başladı. Benim ise ağlayışlarım haykırışa dönüştü.

Ardından da pişmanlıklara…

Neden yaptım?
Ben şimdi ne yapacağım?
Bundan sonra hayatta istediğim hiçbir şeyi yapamayacak mıyım?
Gece uyumadan nasıl dayanacağım?
Sonra yine en başa dönüş
Neden yaptım?

Ardından kızım göğsümde melek uykusuna geri döndü. Ben ise yeniden uyanır korkusuyla yerimden bile kımıldayamadım. Saatlerce olduğum yerde öylece kalakaldım.

Aklımda hep aynı korkuyla: Ya uyanırsa!!!!

Bu yaşadıklarım tam tamına bir Lohusalık Sendromuydu!

Doğumdan önce en çok okuma yaptığım konu buydu.

Sözde zorlu sürece hazırdım. Eşimi yapacağım saçmaları için uyarmıştım bile. Ne olursa olsun hissettiklerimin doğum sonrası sendromu olduğunu hatırlayacaktım. Hatırladım ama sonucu değiştiremedim.

Doğum sonrası en kötü günümdü.

O an bu hissettiklerim hiç geçmeyecek gibi geldi ama zamanla her şey yoluna girdi. Hormonlarım yerine oturdu, bedenim kendini toparlamaya başladı, biraz uyku, biraz temiz hava ve kızımın çıkarmaya çalıştığı sesleri ve atmaya çalıştığı gülücükleriyle hayat en güzel yüzünü gösterdi.

Bu duyguları yaşayan milyonlarca anne olduğu kesin.

Kendinize zaman tanıyın. Pişmanlık da yaşasanız, mutsuzluk ve acı içinde kıvransanız da kendinize zaman tanıyın.

Ne demiş büyüklerimiz! 40'ı çıkınca geçer!

UZMANLAR NE DİYOR?

Uzmanların lohusalık sendromuyla ilgili uyarılarını bir kenara not etmekte fayda var. Mutlu kalın!

"Doğum sonrası duygusal değişmelerin kesin nedeni bilinmemekle birlikte, bu durumun tedavisi mümkün. Doğum hüznü durumu ortaya çıktığında, istirahat ederek, bebek uyuduğunda uyuyarak, aile bireyleri ya da arkadaşlarından yardım alarak, her gün düzenli duş alıp giyinerek, dışarı çıkıp yürüyüş yaparak ve rahatlamak isteği zamanlarda bir çocuk bakıcısını çağırarak rahatlayabilir.

Daha ağır depresif durum ortaya çıktığında mutlaka tıbbi değerlendirme yapılmalıdır. Depresyona neden olabilecek tıbbi durumları dışlamak için tıbbi muayene, tetkikler ve gerektiğinde antidepresan veya antipsikotik ilaç uygulaması yapılabilir. Bireysel terapi ya da grup terapisi, mümkün olduğunda anne ve babaya yönelik danışmanlık verilir.


BELİRTİLER GEÇMİYORSA DİKKAT!

Annelik hüznü de denilen lohusa sendromu doğum sonrası birkaç gün içinde başlayıp bir kaç hafta içinde düzelir. Bunaltı, sıkıntı, sinirlilik, ağlama, çabuk sinirlenme, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı gözlenir. Lohusa sendromu kendiliğinden düzelir ve tedaviye genellikle gerek kalmaz. Doğum sonrası psikozu, doğum sonrası depresyonunun daha ağır bir şeklidir. Semptomları, hezeyanlar (yanlış düşünceler), halüsinasyonlar (ses duyma ya da gerçek olmayan bir şeyler görme), bebeğe zarar verme düşünceleri ve ağır depresif belirtilerdir. Mutlaka bu gurup hastanın bir uzman tarafından değerlendirilmesi ve tıbbi yardım alması gerekir.


Saat: 20:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.