Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Hamilelikte Varisten Korunma Yolları (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/165249-hamilelikte-varisten-korunma-yollari.html)

Behice 29.08.2015 21:34

Hamilelikte Varisten Korunma Yolları
 
Hamilelikte Varisten Korunma Yolları

Hamilelik süresince varis oluşumuyla karşı karşıya gelen anne adaylarına uzmanlardan uyarı: Uzun süre ayakta kalmayın.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Varislerin gebelerin üçte birinde görülen bir problem olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, "Özellikle büyümüş rahimin damarlara baskı yapması ve hormonal değişiklikler nedeniyle ortaya çıkar. Doğum sonrasında bu büyümüş damarların büyük kısmında gerileme olur" dedi.

Varis oluşumu nasıl engellenir?
Varisler, genellikle aile hikayesi olan, meslek gereği uzun süre ayakta kalan anne adaylarında görülüyor. Varis oluşumunu önlemek için; uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçınmalıyız. Günlük yürüyüş ve özellikle ayak kaslarını çalıştırdığı için yüzme gibi bir spor aktivitesini hayatımıza bu dönemde sokabiliriz. Uzun vadeli ayakta durmakta varisleri artıracağı için uzun vadeli ayakta durmaktan kaçınmalıyız. Hamam, sauna, sıcak suyla banyo yapmak varislerin ilerlemesini hızlandıracağı için gebelik döneminde bu tarz hobilerimizi ertelemekte fayda var" diye konuştu.

Doğumdan sonra kalan varisler için ne yapılmalı?
Doğum sonrasında varisleri kalan gebelerin korkmasına gerek olmadığınıbelirten Dr. Fulya Tezel, "Doğum sonrası kalan damarların tedavisi için damarların büyüklüğüne göre lazer ya da skleroterapi tedavisi uygulanabilir" dedi.


Saat: 05:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.