Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğum Çok Zayıf Ne Yapabilirim? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/34004-cocugum-cok-zayif-ne-yapabilirim.html)

KaRaqiZz 27.05.2013 22:15

Çocuğum Çok Zayıf Ne Yapabilirim?
 
çocuklarda zayıflık , çozuklarda zayıflık nedenleri , çocuğum neden zayıf , çocuğum zayıf ne yapabilirim , çocuğum çok zayıf , çocuğum çok zayıf ne yapabilirim



Birçok anne çocuğunun iştahsız ve zayıf olmasından şikayet eder. Bu sorunun çözüm yollarını öğrenmeden önce çocuğunuzun gerçekten iştahsız olup olmadığını öğrenmek için doktoruyla görüşün. Durum sandığınız gibi olmayabilir.

Bazı çocuklar her ne kadar çok sağlıklı olsa da, doğuştan zayıftır. Eğer çocuğunuz dengeli bir beslenme düzenine sahipse, enerjik ise ve konsantrasyon düzeyi yüksek ise, endişelenmenize hiç gerek yok.

Çocuğunuzun beslenme planını dikkatle gözden geçirin. Bir çocuk çok fazla abur cubur yiyorsa, beslenme değeri yüksek olan yiyeceklerden mahrum kalıyor demektir. Abur cubur gıdalar çok fazla yağ içerdiğinden, çocuğunuzun metabolizmasını bozabilir ve yavaşlatabilir. Tüketilen gıdalardan elde edilen gerekli besin değerlerinin vücut tarafından emilimi gerçekleşmiyorsa, çocuklar kilo kaybına uğrayabilir.

Çocuğunuz zayıf olsa da, beslenme planına yağlı gıdalar eklemeyin. Tabii ki çocuğunuza yağlı yiyecekler yedirebilirsiniz ancak bu yiyecekleri dikkatle seçmeniz gerekmektedir. Doymamış yağlar her zaman en sağlıklı ve kaliteli yağlardır. Çocuğunuz zayıf ise, beslenmesinde yağ oranını artırmak yerine kalori oranını artırmaya çalışın.


alıntı


Saat: 02:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.