Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Hamilelikte Tuz Tüketimi Neden Zararlıdır ? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/49183-hamilelikte-tuz-tuketimi-neden-zararlidir.html)

Perii 28.08.2013 00:37

Hamilelikte Tuz Tüketimi Neden Zararlıdır ?
 
Hamilelikte Tuz Tüketimi Neden Zararlıdır?
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hamilelikte sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hamilelikte tuz tüketiminin azaltılması gerekmetedir. Normal bir insanın günde alması ereken tuz miktarı 2 gramdır ve kişiler bu tuz miktarını yemeklere hiç tuz karıştırmadan da fazlasıyla alırlar. Gebelikte ise tüm besin gereksinimlerinde artış olmaktadır. Yalnızca tuz ihtiyacı değişmez.Yani gebelerinde günlük alması gereken tuz miktarı 2 gramdır. Peki, hamilelikte tuz kullanımı neden zararlıdır, gebelikte tuz neden yasaktır bunları kısaca anlatacağız.
Gebelikte bebeğin gün geçtikçe büyümesiyle beraber karnın büyümesi vücudun alt kısmına baskıyı artırdığı için ayak ve bacaklarda ödem yani şişlik oluşmasına neden olmaktadır. Hamilelikte tuz tüketiminin zararları da burada devreye girmektedir. Tuz, vücutta su tutulumunu artırarak ödeme neden olmaktadır. Kısacası gebeliğe bağlı olan ödeme, tuz kullanımına bağlı ödem de eklenince gebe için son derece rahatsız edici sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Gebelikte tuz kullanımının zararlarının en önemlisi ise gebelikte görülen ve preeklampsi denilen hastalıktır. Bu hastalık gebelikte yüksek tansiyon, ödem ve idrarda protein ile kendini göstermektedir. Hastalığın en büyük sıkıntısı ise yüksek tansiyondur. Tuz kullanımı tansiyonu yükselttiği için de preeklampsi olmasına neden olabilir. Preeklampsi eğer tedavi edilmezse eklampsiye dönüşür ve ya anne ya da bebek ölümlerine neden olabilirler.

Hamilelikte tuzun zararları görüldüğü gibi çok önemlidir ve hamilelikte tuz kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer sizde de ödem sıkıntısı varsa doktor kontrolleriniz esnasında mutlaka doktorunuza bildirmelisiniz.


Saat: 23:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.