Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Anne Karnı Ne Zaman Belirginleşir ve Ortaya Çıkar? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/58676-anne-karni-ne-zaman-belirginlesir-ve-ortaya-cikar.html)

Jaqen 30.09.2013 13:26

Anne Karnı Ne Zaman Belirginleşir ve Ortaya Çıkar?
 
Anne Karnı Ne Zaman Belirginleşir ve Ortaya Çıkar?

Anne Karnı Ne Zaman Belirginleşir ve Ortaya Çıkar?

Gebelik döneminin belirtilerinden olan karın büyümesi, öyle ilk baştan ortaya çıkan bir durum değildir. Çünkü embriyo çok ufaktır. Hamileliğin ilk üç ayındaki göbek büyümesinin sebebi, bebek değildir. Gebenin kendi aldığı kilolar ya da gaz sıkıntısı buna yol açabilir. İsterseniz bu durumu biraz açıklayalım.

Gebelikte karın ölçüsünün büyüklüğü, uterus yani rahime bağlıdır. Çünkü bebek uterusun içindedir. Rahimin yeri hamilelikten önce leğen kemiklerinin arkasındadır. Yani hamilelikten önce rahim karın üzerinden hissedilmemektedir. Rahim, gebeliğin ilerlemesiyle yükselmeye başlar. Hamilelikte 12. haftada rahim kasıktaki tüy çizgisi hizasına kadar yükselir. Ve böylece ilk kez rahim 12. haftada leğen kemiklerinin üzerine çıkar.

Hamileliğin ilk üç ayında, karın bölgesindeki şişlik, bebekten kaynaklanmaz. Çünkü rahim daha karın bölgesinde değildir. Eğer karın bölgenizde şişme hissediyorsanız, bu sizin aldığınız kilolardan kaynaklanmaktadır.

Gebelikte anne karnı ne zaman büyür? Anne karnının ortaya çıkması hangi hafta, hangi ayda olur?

Gebelikte dışarıdan bakıldığı zaman karnın büyümesi için en erken 16. hafta civarına gelinmesi gerekir. Gebelikte 16. haftada ancak çıplakken karnın büyüdüğü gözlemlenebilir. Giyinik durumunda ise gebenin büyüyen karnını 20. hafta civarında dışardan fark edebilirsiniz.


Saat: 11:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.