Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebeklerin İlk Doğum Günü (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/58684-bebeklerin-ilk-dogum-gunu.html)

Jaqen 30.09.2013 13:49

Bebeklerin İlk Doğum Günü
 
Bebeklerin İlk Doğum Günü

Çocuklarının doğum günü bir aile için çok önemli bir olaydır. Aileye gelecek minik bir can geleceğe dair bütün planları, beklentileri ve umutları farklılaştırır. Bebekler doğdukları ilk günden itibaren hayatımızın orta yerine yerleşir ve bakış açımızı değiştirirler.


İlk günler uykusuzluk, huzursuzluk, ağlama krizleri ve gaz sancılarıyla geçse de beraberinde yaşattıkları güzellikler bunları unutturur. Hele de ailenin ilk bebeğiyse ilk gülücük, ilk kelime, ilk adımlar ve ailenin ilk çocuğu olma statüsü aileye farklı bir bakış kazandırır.

Ailenin ilk çocuğu da olsa ikinci, üçüncü de olsa bütün çocuklar ve anne babalar için değişmeyen özel günlerden biri de ilk doğum günüdür.



Bir çocuk bir yılın sonunda ilk bebeklik dönemini geride bırakır ve birçok beceri kazanır; kendi başına hareket edebilir, ilk kelimelerini kullanmış olur, kaşık-çatal kullanarak kendi başına yemek yer, başkalarının farklı olduğu bilinciyle davranır.

Bir yaş bir çocuğun en zorlayıcı büyüme dönemidir yürümeye başlayıp ortalık karıştırma da hız kesmeyen dönemidir. Ve bu süreç çocuğun fiziksel ve bilişsel beceriler kazandığı 2-3 yaşa kadar devam eder. Yani en sihirli yıl dönümü ilk doğum günüdür.

İlk doğum günü partisi her şeyiyle önem taşır.

Kimlerin davet edileceği, nasıl bir düzenleme yapılacağı ve hazırlıkların ne olacağı gibi.

Son yıllarda özel günlerin fotoğraflanması da ayrı bir önem kazanmış durumda. Geleceğinin anılarını biriktirmesi için güzel bir seçenektir. İlk doğum gününde davet edilen konuklarda önemlidir. Anane, babaanne ve dedeler bu partinin vazgeçilmezleridir. Ayrıca hala, teyze, amca ve dayılar da. Yani ilk doğum günü partisi tüm aile için önemlidir. Bu parti eğlenceli ve neşeli olmalıdır. Bununla birlikte unutulmaması gerekenler; boyunuza aşacak masraflara girmemek, çocuğun bütün bunların hatırlamayacağı bilincinde olmak, herkesi aynı anda memnun edemeyeceğini bilmek, durumu herkesi çağırmak gerekecek moduna sokmamak, hediye konusunda da gereksiz masraflara girmemek aileler bu unsurlara dikkat etmelidirler.


Saat: 14:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.