Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Hepatit A Aşısı Ne Zaman Yapılmalı? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/59871-hepatit-asisi-ne-zaman-yapilmali.html)

Jaqen 08.10.2013 13:29

Hepatit A Aşısı Ne Zaman Yapılmalı?
 
Hepatit A Aşısı Ne Zaman Yapılmalı?

Hepatit A aşısı mutlaka yapılması gerektiğini tavsiye ettiğimiz aşılardandır. Hepatit A virüsü bulaşıcılığı özellikle 1-5 yaş arası çocuklarda 15 yaş üstü ergenler de çok sık gördüğümüz bir virüstür . Genellikle selim serili yani kendiliğinden iyileşebile bir virüstür ancak çok, çok olarak nadir olarak kronikleşir.




Özellikle endemik olduğu bölgeler de aşının mutlaka yapılması gerekir ki ülkemiz hepatit A virüsünün endemik olarak görüldüğü endemik sayıldığı bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle bütün çocuklarımızı hepatit A aşısı ile aşılamalıyız. Erişkinlerde ise veya ergenlik döneminde ise hepatit A enfeksiyonunun yaygın olduğu bölgelere seyahat edecek olanlar veya aile içerisinde bir hastanın bulunduğu ailelerde çocuklarının aşılanması için teşvik etmeliyiz .

Hepatit A Nasıl Bulaşır?

Hepatit A virüsünün bulaşması büyük ölçüde fekal oral yol dediğimiz ağız yoluyla olmaktadır. Enfekte yani dışkıyla atılmış mikropla bulaşan sular yiyecekler birinci bulaşma yoludur. Hasta insanların dikkat etmeden hazırladığı yiyecekler yine bulaşma kaynağıdır. Havuzlar ve denizler bazen bulaşma yolu olabilir. Ancak daha nadir olarak da kan yoluyla hasta anneden doğum sırasında bebeğe geçme yoluyla da hepatit A virüsü bulaşabilir. Hepatit A aşıları son yıllara kadar 2 yaş üzerine tavsiye ediyorduk artık yeni aşılarla 12-18 ay arası bir aşı bundan 6 ile 12 ay sonra bir tekrar tozu aşılamayı öneriyoruz.

Alıntı.


Saat: 02:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.