Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğum Çok Kilolu Ne Yapmalıyım? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/62529-cocugum-cok-kilolu-ne-yapmaliyim.html)

Jaqen 26.10.2013 01:08

Çocuğum Çok Kilolu Ne Yapmalıyım?
 
Çocuğum Çok Kilolu Ne Yapmalıyım?

Etiketler:
çocuk gelişimiçocuklarda kilokilo vermek


Son yıllarda sağlıksız beslenmenin hayatımızın neredeyse her alanına girmesi ve bunun çocukları da tehdit eder hale gelmesi nedeniyle kilolu çocukların oranında büyük bir artış mevcut. Özellikle onlarca abur cubur, fast food ve diğer sağlıksız gıdaların hem daha ucuz olması hem de kolay ulaşılabilir olması nedeniyle karşılaşılan bu durum çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine etkide bulunurken sadece çocuklukta değil hayatlarının geri kalanı için de riskler oluşturuyor.

Eğer siz de çocuğunuzun kilolu olduğunu düşünüyorsanız ve bu soruna karşı çözümler arıyorsanız çocuğum çok kilolu, ne yapmalıyım diyenler için cevaplarımızı aktarmaya çalıştık.

Pek çok anne babanın kilolu olan çocuklarının yemesini kısıtlamaya çalışması ve kendi kafalarına göre diyetler düzenlemeleri sık rastlanılan bir durum. Ancak çocukların yetişkinlere göre çok daha farklı bir beslenme düzenleri ve ihtiyaçları olan maddeler olduğu için bunu bir beslenme uzmanından öneriler almadan kesinlikle kendi başınıza yapmamalısınız. Hem çocuğun ihtiyaç duyduğu gıdaların alınması hem de sağlıklı bir şekilde kilo verilmesi için profesyonel destek almayı unutmamalısınız.

Fast foodların yanında evdeki düzensiz beslenme alışkanlıkları da çocuklarda kiloya sebep olmaktadır. Sürekli olarak hamur işleri, tatlılar ve benzer besinler ile beslenen çocukların daha yüksek kiloya sahip oldukları biliniyor ve evde sağlıklı bir yemek pişirme düzeni yoksa bu giderek kronik bir hal alabiliyor.

Çocukların yemek öğünlerinin bir tanesini okulda geçirdiklerini dikkate alırsanız okul kantininde satılan gıdalardan hangilerini tercih ettiğini de öğrenmeniz gerekiyor. Sürekli olarak bol yağlı sağlıksız besinler tüketmesi yerine ona baskı kurmadan ancak kötü besinlerin yan etkilerinden bahsederek daha hafif gıdalara geçmesi yönünde telkinlerde bulunmalı, gerekirse bu gıdaların satışının engellenmesi için okul yönetimi ile görüşmelisiniz.

Elbette çocukların ebeveynlerini ve aile bireylerini örnek aldıkları su götürmez bir gerçek. Siz kendiniz kötü bir beslenme düzenine sahipseniz çocuğunuz da bunu takipten imtina etmeyecektir. Ona örnek olmalı ve sağlıklı bir beslenmeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Son yıllarda giderek bilgisayar ve elektroniklerin gelişmesi yüzünden çocuklar da hareketlerini kaybetmeye başladılar ve bu da zaman içerisinde daha da hareketsiz olmalarına, kiloya müsait hale gelmelerine ve çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. Çocuğunuzu spora özendirerek formunu ve sağlığını korumasına yardımcı olabilirsiniz.

Bazı kilo sebepleri ise yemek düzeninden değil çeşitli rahatsızlık ve hastalıklardan dolayı meydana gelmektedir. Pediatristler ile görüşmeler yaparak çocuğunuzun herhangi bir hormonal bozukluk yahut başka hastalıklara sahip olup olmadığını kontrol ettirmeniz kilonun gerçek sebeplerini bulmanız açısından işinize yarayacaktır.

Alıntı

EndGirl 26.10.2013 20:35

Cevap: Çocuğum Çok Kilolu Ne Yapmalıyım?
 
Spora yolla :D:D:D


Saat: 15:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.