Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğun Beslenmesi Nasıl Olmalıdır? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/62929-cocugun-beslenmesi-nasil-olmalidir.html)

Irmak Duru 27.10.2013 20:38

Çocuğun Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?
 
Çocuğun Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?


Emme işinde saati ve süreyi bebek kendi ayarlar. Bir süre sonra 40 günden sonra gece daha aralıklı uyumaya başlar, hatta 24–06 arası hiç uyanmayan bebekler de vardır. Ancak uyanıp ağlıyorsa meme emdiği sürece gece ihtiyacı da oluyor demektir ve emdirilmesi doğrudur. İlk bir veya iki ay bebek muntazam aralıklarla gece ve gündüz uyanır ve meme emer. Hiç sakıncası yoktur. Genel olarak çocuk bu dönemlerde 3–4 saat aralıklarla beslenir. Gece beslenmesi eğer çocuk bunu istemiyorsa uygun değildir. Çünkü çocuk uykuyla birlikte gece dinlenmeye geçer. Onun için zorla uyandırılıp yemek vermemelidir.

9. ayda bebek boş bardakla oynamaya başlar. Bardağı ağzına düzgün götürdüğünü gördükten sonra bardağın içine birkaç damla su konularak bu yolla su içmesi sağlanabilir. Bebek bardağı ağzına götürdüğünde su geldiğini görünce tekrar tekrar bunu yapar ve daha sonra süt içmesi sağlanabilir. Böylece bardaktan kendisi süt içebilen çocuğun eline artık kaşık verilebilir.

Çocuk büyümeye başladıkça aile sofrasındaki yerini almaya başlar. Öğün sayıları azalır ve yetişkinlerinkine benzer. İki yaşını geçen çocuk artık ailenin yemek alışkanlığına göre günde 3 öğün yemeğe alışmalıdır. Oyun dönemine gelmiş çocuğun kahvaltısı kadar öğle ve akşam yemeklerinin saatinde, düzenli verilmesi gerekir.


Saat: 16:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.