Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebeğinizin Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/65609-bebeginizin-cilt-bakimi.html)

Jaqen 07.11.2013 22:37

Bebeğinizin Cilt Bakımı
 
Bebeğinizin Cilt Bakımı

Yeni doğmuş bebeğinizin cildi esnek ve yumuşak görünür ama aynı zamanda çok hassastır ve özel ilgi ister. Bebeğinizin cildine bakım yapmak (günlük temizliğinin ya da bebek masajının bir parçası olarak) her ikiniz için de faydalı olacaktır.

Bebeğinizin cildi epeyce narindir ve bir çocuğun ya da yetişkininkinden farklı olarak kolayca zarar görebilir. Kurumaya ve tahriş olmaya
eğilimlidir.
Ayrıca gözenekleri henüz etkili bir biçimde çalışmadığından, kolayca sivilcelenebilir. Bunlar bebeğinizin güzelliğini bozmakla birlikte, çoğunlukla zararsız olup tedavi gerektirmezler.

Bebeğinizin cildinde görülebilecekler

Birçok yeni doğmuş bebeğin ilk günlerde veya haftalarda sivilceleri veya döküntüleri vardır.
♦ Milia (Yenidoğan egzaması): Bunlar, genellikle yüzde, özellikle burun ve çenede görülen minik, beyaz sivilcelerdir. Kaşıntılı olmadıklarından bebeğinizi rahatsız etmezler. Ter bezlerinin gelişimlerini tam olarak tamamlamamaları sonucu oluşurlar. Zaman içinde kaybolurlar ve tedavi gerektirmezler.
♦ İsilik: Eğer bebeğinizin cildi çok fazla ısınırsa, yüzünde ve vücudunun üst kısmında küçük kırmızı lekeler çıkabilir. Odanın sıcaklığını kontrol edin ve bebeğinizin üzerine çok fazla battaniye örtmediğinizden emin olun.
♦ Yenidoğan ürtikeri (Kurdeşen): Bebeğinizin vücudunun çeşitli yerlerinde görülen, ortalarında beyaz uçları olan kırmızı döküntülerdir. Bunlar da, zaman içinde tedavi gerektirmeksizin geçmelerine rağmen, bazen daha ciddi sivilcelerle karıştırılabilirler. Bu yüzden bunları doktorunuza ya da bir sağlık uzmanına gösterin.
♦ Soyulma: İlk günlerde, bebeğinizin cildinin -özellikle de avuç içleri, ayak tabanları ve ayak bileklerinin- hafifçe soyulduğunu görebilirsiniz. Bu gayet normaldir. Özellikle de bebeğiniz biraz geç doğduysa. Birkaç gün içinde bu soyulmalar da vok olacaktır.
♦ Konak: İki haftalıktan bir yaşa kadar bazı bebeklerin kafa derilerinde minik

Ona bakmak ve bağlanmak

Bebeğinizin cildinin bakımını yapmak, ikinize de birbirinize dokunmanın keyfini yaşatacak ve birbirinizle derin duygusal bağlar kurmanıza
yardımcı olacaktır.
kabukçuklar oluşur. Bunlar kaşlara ve kulak arkalarına da yayılabilirler. Geceleri az bir miktar bebek yağıyla cildine masaj yapmanız kabukları yumuşatacaktır. Ertesi sabah
bebeğinizin saçını, yumuşak bir bebek şampuanıyla yıkamanız, kabukların büyük bir kısmının ortadan kaybolmasını sağlar.
♦ Bez bölgesinde pişik: İdrardaki amonyak veya diğer kimyasalların bebeğinizin cildini tahriş etmeleri sonucu oluşur. Hassasiyet gözlediğiniz andan itibaren, poposunu ince bir koruyucu krem tabakasıyla kapladığınızdan emin olun
♦ Cilt kuruması: Bebeğinizin cildinin çok fazla kurumasını önlemek için ev ortamınızdaki nemin ve sıcaklığın çok az ya da fazla olup olmadığından emin olun ve dışarı çıktığınız zaman bebeğinizi rüzgârdan koruyun. Eğer cildi çok fazla kuruyorsa, o zaman özel olarak üretilmiş nemlendirici kremleri
aşırı kuru bölgelere uygulayabilirsiniz. Bebeğinizin cildi merkezi ısıtma sistemlerinin havayı kurutması sonucu. kış aylarında kurumaya daha fazla eğilimlidir. Odasındaki radyatörün üzerine geceleri ıslak havlu koymak odayı ve onun cildini nemlendirme yollarından biridir.
Not : Pişik için kendi kızımıza doktorun verdiği “Trovogen” isimli krem bir kaç saatte hiç pişik olmamış gibi pişiği iyileştiriyor. Bebeğinizin cilt bakımı ihmale gelmez.

Bebek yağları ve losyonları bebeğinizin cildini yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Cildinin kuruluğunu azaltmak için bebeklere özel nemlendiriciler kullanın.

Bebeğiniz için en iyisi
Seçim yapabilmeniz için çok geniş bir bebek bakım ürünleri yelpazesi mevcuttur. Yalnızca, hem cildine hem de gözlerine uygun yumuşaklıkta olan ürünleri kullanın. Bu, özellikle göz kırpma refleksleri ve gözyaşı oluşumları henüz tam olarak gelişmediği için yeni doğmuş bebeklerde çok önemlidir. Yetişkinler için üretilmiş kremler, bebeğinize zarar verebilecek parfüm ve diğer kimyasal maddeler içerebileceğinden, özellikle sakınılması gereken ürünlerdir.



Saat: 03:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.