Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Zayıf Notları Nasıl Konuşmalı (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/94397-zayif-notlari-nasil-konusmali.html)

Jineps 01.03.2014 00:54

Zayıf Notları Nasıl Konuşmalı
 
Zayıf Notları Nasıl Konuşmalı

İlk ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci yarın karne heyecanı yaşayacak. Karnesinde zayıfı bulunan öğrencilerin suçlanmaması konusunda velileri uyaran uzmanlar çocuklara karne yüzünden yapılan baskıların ömür boyu sürebilecek psikolojik rahatsızlıklara sebep olabileceğini söylüyor.
Bazı ebeveynlerin karne gününü bir hesap sorma günü olarak algılaması öğrencileri kara kara düşündürüyor. Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Davranış Bilimleri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Erişen kötü karne için çocuklara kesinlikle şiddet uygulanmaması suçlayıcı ve küçük düşürücü sözlerin sarf edilmemesi uyarısında bulundu. Erişen "Notları beklenilenden düşük veya zayıf olan öğrencilerin aileleri bu dönemde dikkatli davranmalıdır." dedi. Bu dönemde öğrencilerin ailelerinden görebilecekleri olumsuz davranışlar sebebiyle depresyon aşırı kaygı korku panik ve strese girebileceklerini ifade eden Erişen "Öğrencilerin ruh sağlığında ileride giderilmesi güç problemler ortaya çıkabilir. Hatta bu sebeplerle intihara kalkışmalar evden kaçma olayları yaşanabilir." diye konuştu.

Çocukların başarı ya da başarısızlığını etkileyen pek çok faktör bulunduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Erişen başarıda aile içi iletişimin etkili olduğunu kaydetti.
Başarısızlığı suçlamadan değerlendirin

Alıntı

Jaqen 01.03.2014 00:55

Cevap: Zayıf Notları Nasıl Konuşmalı
 
Yarın karne mi alınıyor :p :D


Saat: 15:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.