Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuklarınızı İnternetin Zararlı Etkilerinden Koruyun (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/94433-cocuklarinizi-internetin-zararli-etkilerinden-koruyun.html)

Jineps 01.03.2014 01:19

Çocuklarınızı İnternetin Zararlı Etkilerinden Koruyun
 
Çocuklarınızı İnternetin Zararlı Etkilerinden Koruyun

Aileler için oluşturulan internet sitesi rehberi çocukların interneti arkadaşlarıyla iletişim kurmak için sosyal bir araç olarak kullanabileceklerini ifade ediyor.

Yıllar önce yatak odasında özel bir telefon hattına sahip olmak önemliydi anne ve babalar da çocuklarının yaptığı özel görüşmelere güvenirdi. Uzun süren telefon görüşmeleri olursa da fatura yansır ve gencin özel görüşmelerine son verilirdi.

Bugün ise internet çocukluktan ergenliğe geçiş yoludur. Aileler için oluşturulan internet sitesi rehberi 12-14 yaş arası çocukların interneti arkadaşlarıyla iletişim kurmak için sosyal bir araç olarak kullanabileceklerini ifade ediyor.

Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre işte ailenizin internet kullanım rehberini düzenlemek için bazı tavsiyeler:

1. Gizlilik kontrolleri ekleyin: Çocuğunuzun hangi siteleri ne sıklıkta ziyaret ettiğini yaşına uygun konulara bakıp bakmadığını gizlilik özelliğini kullanarak görebilirsiniz. Internet Explorer ve Mozilla Firefox tarayıcılarında Tools seçeneği altında gizlilik kontrollerini oluşturabilirsiniz. Buradaki seçeneği "high (yüksek)" olarak ayarlayınca bilgisayar zararlı siteleri filtreler.

2. E-posta hesabı oluşturun: İnternette çocuğunuzun web kimliğine sahip olması gerekir. Çocuğunuzla birlikte bir e-posta hesabı oluşturun ve bunu kendi hesabınıza yönlendirin. Böylece maillerini kontrol edebilirsiniz.

3. Sınırlar koyun: Ortalama bir internet kullanıcısı internette eğlence için 3 saatini harcar. Çocuğunuzun günde 1 saatten fazla internette kalmasına izin vermeyin. Hatta bunu 20 dakikalık bölümlere ayırabilirsiniz.

4. Aile ve arkadaşlarıyla fotoğraf paylaşımını sınırlandırın: Çocuğunuzun sosyal paylaşım sitelerine girmesine izin verin ancak neleri paylaşacağı konusunda sınır belirleyin. Aile ve arkadaş fotoğraflarına sadece şifreyle erişilebileceğinden emin olun. Arka planında okul numarası adres bilgileri ve sokak işaretleri gibi kimliği açığa çıkaran bilgiler içeren fotoğrafları başkalarına göndermesine asla izin vermeyin.

5. Dedektiflik yapın ancak üstünüze vazife olmayan şeylere burnunuzu sokmayın: Çocuğunuzun sosyal paylaşım ağına katılın ancak kimliğinizi açığa vurmayın. Burada çocuğunuzu etkilemeye çalışmayın. Çocuğunuzun arkadaşlarıyla neyi paylaştığını öğrenin.

6. Rehber olun: Çocuğunuzla sosyal paylaşım ağı üzerinden değil e-posta aracılığıyla iletişim kurun. Çocuğunuzun hobileriyle ilgili müzik video makale ya da resimler bilgileri filtrelemek için onları hazırlayacaktır. Bu yaşta interneti sosyal bir araç olarak kullanacaktır.


7. Alarm işaretlerinden haberiniz olsun: Çocuğunuzun arkadaşları hakkında belirleyici bilgiler edinin. Onların ailelerini hobileriniözgeçmişlerini ve diğer detayları çocuğunuza sorun. Çocuğunuzun internette bulacağı yeni arkadaşlar konusunda uyanık olun. Onlarla şahsi bilgilerini paylaşıp paylaşmadığını öğrenin.

8. Biraz sınırları gevşetin: İnterneti uygun olarak kullandığı konusunda çocuğunuza güvendiğinizde ona biraz şans verin. Hafta sonları zaman sınırlarını gevşetin ev ödevini bitirdiği için onu ödüllendirin.


Saat: 02:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.