Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bilgisayar - Donanım (https://www.forumaski.com/bilgisayar-donanim/)
-   -   Apple’ın Logosu Nereden Geliyor? (https://www.forumaski.com/bilgisayar-donanim/99501-apple-logosu-nereden-geliyor.html)

Perii 26.03.2014 00:08

Apple’ın Logosu Nereden Geliyor?
 
Apple’ın Logosu Nereden Geliyor?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dünyanın en büyük ciroya sahip ve çok büyük kullanıcı kitlesine ulaşan şirketi Apple’in logosunda elma kullanılıyor. Peki neden elma ve neden ısırılmış elma?
Apple ilk kurulduğu zaman bir elma çeşidi olan Macintosh olarak anılıyordu. Kişisel kullanım için tasarlanan bilgisayarlar macintosh işletim sistemini kullanıyordu. Yıllarca Apple Macintosh olarak anılmaya devam etti.
Yıllar sonra Steve Jobs Adem ile Havva’da bahsi geçen yasak elmayı kullanmaya başladı. Steve Jobs’un ısırılmış elma logosunu ünlü İngiliz bilgisayar bilimcisi, kriptolog ve matematikçi olan Alan Mathison Turing’e adadığı ileri sürülmüştür. Peki Alan Mathison Turing kimdir?
Alan Mathison Turing, matematik, kriptolog be bilgisayar bilimcisi olarak İngiltere’ye bir çok hizmetlerde bulunmuş ancak homoseksüel olduğu anlaşılan Alan Mathison Turing bir gün evinde ölü bulunmuştur. Masa başında ölü bulunan Alan Mathison Turing’in elinde ısırılmış bir elma bulunmuştur. İleri sürülen Apple’in logosu Alan Mathison Turing’in elinde bulunan elmadan kaynaklanıyor. Alan Mathison Turing bilgisayar biliminin kurucularından kabul edilir.




Saat: 08:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.