Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Salep Sahlep Kullanımı ve Faydaları

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Salep Sahlep Kullanımı ve Faydaları konusu , Salep Sahlep Kullanımı ve Faydaları Salep (Orchis), Sahlepgiller familyasından; gövdesi dik ve silindir şeklinde olan, yumru köklü, kırmızı çiçekli, 70-80 cm boylarında, otsu bir bitkidir. Halk arasında Sahlep olarak da ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By KaRaqiZz
  • 1 Post By Jade

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.04.2014, 23:47   #1 (permalink)
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Salep Sahlep Kullanımı ve Faydaları



Salep Sahlep Kullanımı ve Faydaları





Salep (Orchis), Sahlepgiller familyasından; gövdesi dik ve silindir şeklinde olan, yumru köklü, kırmızı çiçekli, 70-80 cm boylarında, otsu bir bitkidir. Halk arasında Sahlep olarak da bilinir. Kökünde 2 tane yumru vardır. Çiçekleri salkım veya başak şeklindedir. Türkiye’de özelikle batı Akdeniz, Eğe, Marmara ve batı Karadeniz bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilir.

Uçucu yağ, nişasta, glikoz ve müsilaj içerir. Adi salep (Orchis maculata) ormanlarda ve nemli çayırlarda yetişir. sifalibitkileriniz Anadolu salepotu (Orchis anatolica) kırmızı veya mor çiçeklidir.

Ayrıca Salep orkide türlerine Anadolu’da verilen genel addır. Aynı zamanda Orchidaceae (orkideler) ailesinin birçok türünün toprakaltı yumrularından elde edilen içeceğede salep denir.

Salebin bilinen yararları


Enerji verir. Göğsü yumuşatır. Kalbi kuvvetlendirir. Vücut ısısını arttırır. Sindirimi kolaylaştırır. Basur şikayetlerini azaltır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Aybaşı kanamalarını düzenler. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir ve ishali keser. Bağırsak tembelliğine karşı kullanılabilir. Sütle birlikte hazırlanması besleyici özelliğini artırır. Öksürük ve bronşitte faydalıdır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Müsilaj etkisiyle dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar. Mide için yararlıdır. Mideyi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır.

Salep nasıl kullanılır?

Bitkinin kullanılan kısımları kökleridir. Kök yumruları suda kaynatılıp kurutulduktan sonra toz haline getirilen salep ile su ya da süt kullanılarak içecek hazırlanır. Ayrıca, dondurma hammaddesi olarak da kullanılmaktadır.

Öğütülmüş kök yumrulardan 1 çay kaşığı az su ile bulamaç hale getirilip üzerine 300 gr. su konarak karıştırılıp 15 dakika kaynatılır. Bal ile tatlandırılarak üzerine zencefil ekilerek sıcak sıcak içilir. Aynı tarif süt ile de yapılabir. Günde 4 defa yemeklerden evvel birer kahve fincanı içilir.

Etiketler: Hamilelikte Salep Yararları, Salebin Faydaları, Salep, Salep Bitkisi Nerede Yetişir, Salep Bitkisi Resmi, Salep Çeşitleri, Salep Çiçeği, Salep Fiyatı, Salep Hakkında Bilgi, Salep Hangi Bitkiden Yapılır, Salep İngilizcesi, Salep Kaç Kalori, Salep Kilo Aldırırmı, Salep Mide, Salep Nasıl Elde Edilir, Salep Nasıl İçilir, Salep Nasıl Toplanır, Salep Nasıl Yapılır, Salep Ne Zaman Toplanır, Salep Nedir, Salep Neye İyi Gelir, Salep Öksürük, Salep Orkidesi, Salep Otu, Salep Süt Yaparmı, Salep Tohumu, Salep Tozu, Salep Yapılışı, Salep Yararları, Salep Yetiştiriciliği, Salep Zararları

Jade beğendi.
__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.04.2014, 00:04   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Salep Sahlep Kullanımı ve Faydaları

Salep nasıl kullanılır?

Bitkinin kullanılan kısımları kökleridir. Kök yumruları suda kaynatılıp kurutulduktan sonra toz haline getirilen salep ile su ya da süt kullanılarak içecek hazırlanır. Ayrıca, dondurma hammaddesi olarak da kullanılmaktadır.

Öğütülmüş kök yumrulardan 1 çay kaşığı az su ile bulamaç hale getirilip üzerine 300 gr. su konarak karıştırılıp 15 dakika kaynatılır. Bal ile tatlandırılarak üzerine zencefil ekilerek sıcak sıcak içilir. Aynı tarif süt ile de yapılabir. Günde 4 defa yemeklerden evvel birer kahve fincanı içilir.


--

Ne kadar yararlı bir bilgi teşekkürler

KaRaqiZz beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Jade, KaRaqiZz
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 12:25