Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Lotus Bitkisinin Özellikleri (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/105874-lotus-bitkisinin-ozellikleri.html)

EbruLi 27.04.2014 13:31

Lotus Bitkisinin Özellikleri
 
Lotus Bitkisinin Özellikleri
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Böylesine nazik ve kırılgan bir bitkinin kirli ve çamurlu ortamda yetişipte tertemiz olması herkese hayrete düşürür. O kadar ki üzerine bir toz geldiği zaman hemen yapraklarını sallar ve tozu belli bir bölgeye taşır. Yağmu yağmaya başlayınca tozu aşağı kadar indirir. Yaprakta üzerine düşen yağmur damlalarını kirli bölgelere akıtır.

Genel olarak Nelumbo denilen yağmur ormanlarında yetişen bir bitkisir. Bitkinin bu kendini temizleme özelliği bir çok mimari projede konu olmuş ve kullanılmıştır. Bu yüzden binaların dış kaplamasını lotus bitkisinin yapraklarına benzetirler. Binanın yüzü bu şekilde temizlernir ayrıca buna yardımcı olmak için birçok boyada üretilir. Alman şirketleri bu çalışama üzerinde daha çok durmuştur.

Lotus bitkisi ve nilüfer ile aynı özelliklere sahiptir. Tek farkı boylarıdır. Lotus çiçeğine mitolojidede yer verilmiştir. Mavi lotus çiçeği berekete, cinselliğe, yeniden doğuş, doğum ve saf tutkuyu sembolize eder. Eski Mısır döneminde ise kutsal çiçek olarak bilirnirdi. Mısırlılar lotus çiçeğini cinselliktete kullanırlardı çünkü cinsel gücü artırdığı billinir. Piramitlerdede bunları sembolize etmişlerdir. Edebiyatta da birçok kişi lotus çiçeğinden bahseder. Yogada da kullanılan Lotus pozisyonunun Budistler için ayrı bir önemi vardır.


Saat: 17:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.