Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Zambak Yağının Faydaları (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/113037-zambak-yaginin-faydalari.html)

YeşiL6 04.06.2014 14:15

Zambak Yağının Faydaları
 
Zambak Yağının Faydaları

Beyaz Zambak Yağı, Zambak Tohumu Yağı, Zambak Yağı Cilde Nasıl Kullanılır, Zambak Yağı Fiyatı, Zambak Yağı Nasıl Kullanılır, Zambak Yağı Nasıl Yapılır, Zambak Yağı Ne İşe Yarar, Zambak Yağı Saç, Zambak Yağı Yararları, Zambak Yağının Cilde Faydaları, Zambak Yağının Saça Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Zambak Yağı Kullanımı ve Faydaları

Zambak Yağı, zambakgiller (Liliaceae) familyasının Lilium cinsinden genellikle soğan ile üreyen mevsimlik çiçekli bitkilerden üretilen yağdır.

Zambak yağının bilinen yararları

Diş eti iltihaplarını ve diş ağrılarını giderir. Vücut ağrılarını dindirir. Romatizmal ağrılarda faydalıdır. Selülitlerin giderilmesinde yardımcı olur. Ayrıca parfumeri sanayinde kullanılabilir. Zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Zambak yağı kullanımı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar. sifalibitkileriniz Bu özelliği nedeniyle pek çok cilt ve gözaltı kreminde hammadde olarak kullanılır.

Zambak yağı nasıl kullanılır?
Günde 1 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır. Romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak kullanılır. Zambak yağı, bir güzellik müstahzarı olduğu kadar, bu yağ ile eller ovuşturulduğunda parmak uçlarından bileklere kadar uza*yan sinir ağrılarını da yok eder. Ayrıca, soğan suyu, bal ve yumur*ta akı ile karıştırılarak krem haline getirildikten sonra da akşam*ları yüze sürülür.

Evde zambak yağı yapılışı

Üç avuç dolusu zambak ince ince kıyıldıktan sonra, zeytin*yağı dolu bir kavanoza konarak ağzı kapatılır. İki hafta süreyle güneşte dinlendirilir. Dinlendirilen kavanoz kaynar suyun içinde pişirildikten sonra ince bir tülbentle süzülerek zambak yağı elde edilir.

Uyarı: Zambak yağı ve faydaları hakkında yapılan araştırma neticesinde sağlığımızı korumak amacıyla hekimlerin görüş ve önerileri olmaksızın kullanılmamalıdır.


Saat: 04:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.