Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Şifalı Otların Hazırlanması

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Şifalı Otların Hazırlanması konusu , Şifalı Otların Hazırlanması Şifalı otların temiz ve mikropsuz olması gerekir. Tehlikeli kimyasal maddelerle kirlenmemiş, doğal yollarla veya insan eliyle yetiştirilmiş, bahçe veya doğal ortamlarında toplanmış olmaları gerekir. Tarımda ve sanayide ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.06.2014, 14:56   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şifalı Otların Hazırlanması



Şifalı Otların Hazırlanması



Şifalı otların temiz ve mikropsuz olması gerekir. Tehlikeli kimyasal maddelerle kirlenmemiş, doğal yollarla veya insan eliyle yetiştirilmiş, bahçe veya doğal ortamlarında toplanmış olmaları gerekir.

Tarımda ve sanayide kullanılan maddeler, hastalıklara ve bitki zararlılarına karşı kullanılan ilaçlar, haşarat öldürücüler, fabrika dumanları ve hava kirliliği bitkiler için zararlıdır ve bunlar kullanıldığında da insanlara yarar yerine zarar verir. Bitkiler kuru havalarda, sabahları, çiğ kalktıktan sonra toplanmalı, iyi havalandırılmış yerlerde, gölgede kurutulmalıdır. Olumsuz etkilendirilmeleri için iyi saklanmalıdır. Her özel ilaç yapımı için, bitki ve karıştırılacak suyun oranlarına kadar yararlı her çeşit bilgiye kesinlikle uyulması gereklidir. İçilecek sıvı ilaçlar için kaynatma, demleme işlemlerine ve alınacak ölçülere dikkat edilmelidir.

Kullanım Yöntemleri

Demleme ve Haşlama
Çiçek, yaprak, kök ve benzerlerinin parçalarını kaynamış su içine atmaktan oluşan bu yok, özellikle ince-nazik bitkiler için uygundur. Bekleme süresi bitki türüne göre değişir. Ihlamur, adaçayı ve nane için üç-beş dakika, daha sert bitkiler için 10 dakika demleme süresi uygundur. Kimi çok nazik cinslerde ise demleme suyunun oldukça ılık olması gerekir.

Kaynatma
Soğuk, ılık veya kaynamış su içine bitkinin konulması ve birkaç dakika tümünün kaynatılması şeklindedir. Bu işlem dal, kabuk, kök, tane vb gibi daha çok sert olan bitkiler veya bunların parçaları içindir. Kaynama zamanı bitkilerin sıcağa dayanımına bağlıdır.

Emiştirme
Bitkilerin etkin parçaları yarım gün ile 15 gün civarında bir sürede sıvı içinde bırakılır. Suyla emiştirme yarım günü geçmemelidir. Genellikle emiştirme için şarap, 45 dereceli alkol, sirke veya bira tercih edilir.

Özsu Çıkarma
Özel bir yöntemle hazırlanan meyve suları dışında iyi bir özsu elde etmek için körpe bitkileri kullanmak gerekir ve yeni toplanmış olmalıdır.
Bunları havanda veya bir şişe altında özenle ezmeli, elde edilecek bit kıymasını çok temiz bir bezden süzmelidir.

Bitki Tozu
Bazı durumlarda bitkisel ilaçların toz şekilden alınması gerekebilir. Bunun için bitkileri kurumaya bırakmak, sonra da toza dönüştürmek gerekir.Nane gibi bitkiler biraz daha büyük parçalar şeklinde kalabileceği gibi yara üzerine uygulanacak veya kaşıkla, balla alınacak bitkilerin daha ince toz şeklinde hazırlanması gerekir.

Lapalar
Dıştan kullanılacak preparatlar lapa şeklinde uygulanır. Bitki doğrudan doğruya cilt üzerine yakı olarak uygulanır. Bir bez yardımıyla bu yakı cilt üzerinde birkaç dakika tutulur. Bundan başka lapa, ince dokunmuş bezden bir kese içinde, tedavi edilecek deriye uygulanabilir.

Çoğu kez, sanıldığının aksine lapalar fazla sıcak uygulanmamalıdır. Lapaların çoğu 50 dereceden sonra özel niteliklerini yitirirler. Ayrıca lapanın deri üzerinde beş dakikadan fazla kalması uygun değildir, sürekli değil, aralıklı olarak birbirini izleyen uygulamalar daha olumludur.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Baykara, MineL, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:35