Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Diş Güçlendirici Bitkiler

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Diş Güçlendirici Bitkiler konusu , Diş Güçlendirici Bitkiler KİMYON: Kimyon tohumları ağızda çiğnenir. CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr taze veya kuru yaprak veya cevizin dış kabuğundan konur, 5- 10 dk kaynatılır, bu su ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.10.2014, 23:45   #1 (permalink)
Susmanın
kalelerine sığınıyorum..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diş Güçlendirici Bitkiler



Diş Güçlendirici Bitkiler


KİMYON: Kimyon tohumları ağızda çiğnenir.

CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr taze veya kuru yaprak veya cevizin dış kabuğundan konur, 5- 10 dk kaynatılır, bu su ile ağız çal kalanır.

SlNİR OTU YAPRAGI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya
kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir, Aynı miktar 5- 10 dk kaynatılarak da kullanılabilir. Kaynatılan suyu ile gargara yapılır.

LABADA TOHUMU: Labada tohumu veya yaprağı ağızda çiğnenir.

SUMAK YAPRAGI: 1 bardak kaynar suya, 10,20 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, bu su ile gargara yapılır.

GÜNLÜK: Günlük çiğnenir.

HURMA: Günde birkaç hurma yenir veya hurma macunu yapılıp yenilir.

KATRAN KÖPÜGÜ (ÇAM KATRANI): Katran köpüğü dişetlerine sürülür (Diş etleri çekil mesinde).

KEBABİYE: Kebabiye ağızda çiğnenir.

NARÇİÇEĞİ: Narçiçeği toz haline getirilir, diş etleri ovulur. Çiçekler haşlanır, gargara olarak kullanılır.

SARIMSAK OTU: 1 bardak kaynar suya, 5 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir. Haşlanan suyu ile gargara yapılır.

YAPIŞKAN OTU: Taze bitki sıkılır, elde edilen suya, bir miktar su ilave edilir, gargara yapılır.

YALANCI BİBER: Yalancı biber yaprakları diş hastalıklarında ağızda çiğnerıir (Antiseptiktir).

SU ZAMBAĞI: SU zambağı kökü haşlanır, ezilir, diş etlerine sürülür.

TUZ: Tuz eritilir, ağızda biraz bekletilirse diş inmesini giderir.

BİBERİYE: 1 bardak suya, 10-20 gr Biberiye konur, 5- 10 dk kayna tılır, suyu ile gargara yapılır.

ILGIN AGACI: Ilgın ağacı, yap rakları kaynatılır, suyu ile gargara yapılır. (Dişetleri çekilmesinde).
HİNT NARI: Hint narı meyvesi veya çiçekleri sirke ile kaynatılıp gargara yapılır.

KUM ZAMBAGI: Kum zambağı soğanı sıkılır, suyu balla karıştın lır, dişetlerine sürülürse diş etle rini pekiştirir.
TURUNÇ ÇEK1RDEĞİ: Turunç çekirdeği toz haline getirilir, diş etlerine sürülür.

SlRKE: Sirke, tuz ile kanştınlır, diş etleri çekilmesinde dişlere sü rülürse eti yeniden bitirir. Sirke ile bal şerbeti yapılır. Ağızda bir müddet tutulursa dişleri sağlamlaştırır. Ayda 1-2 defa tekrar lamak faydalı olur. Sıcak sirke ile ağız çalkalanır (Diş diplerini sağlamlaştırıcı). Şap, sirke ile eritilir, diş etlerine sürülür. Sirkeye aynı nisbette su konulur, kaynatıhr, ağız çalkalanır.

ŞAP: Diş etleri kanamasında, çe kilmesi ve diş çürümelerinde şap sıcak suda eritilir, ılık olarak ağı çalkalanır, biraz bekletilir, tükü rülür, Tuz, sap ve bal kanştırılır, ağıza alınır, bir miktar bekletilir, birkaç defa tekrarlanır


Anarchia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Anarchia
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:16