Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Maydanozun Diğer Faydaları Nelerdir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/154316-maydanozun-diger-faydalari-nelerdir.html)

DeRDeST 23.05.2015 18:22

Maydanoz Tüketimi Hakkında Uyarılar
 
Maydanoz Tüketimi Hakkında Uyarılar

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Rahimdeki kontraksiyonları arttırabileceği için hamilelerin ya da hamile kalmak isteyenlerin kullanması önerilmez. Emziren kadınların da kullanmamasında fayda vardır.

Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Maydanoz tohumu yağının cilde uygulanması önerilmez. Çünkü bu yağ, cildin güneşe karşı aşırı hassas hale gelmesine yol açabilir.

Kan şekeri seviyelerini düşürebileceği için diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekir.

Böbrek rahatsızlığı olan kişilerin maydanoz tüketmesi önerilmez. Çünkü maydanoz tüketimi böbrek rahatsızlığını kötüleştirebilir. Ayrıca böbrek rahatsızlığınız olmasa bile aşırı maydanoz tüketimi böbreklerinize zarar verebilir.

Ameliyat öncesi ve sonrası maydanoz tüketimi önerilmez.

Maydanoz vücudunuzdaki sodyumun tutulmasına yol açabileceği için, yüksek kan basıncını kötüleştirebilir ya da suyun vücuttan atılamamasına yol açabilir.

Çok fazla maydanoz tüketimi sonrası baş ağrısı görülebilir.

Aşırı miktarda maydanoz tüketimi denge problemi yaşamanıza neden olabilir. Bu sebeple bu yan etki geçene kadar dikkatli yürümeniz gerekmektedir.

Çok nadir durumlarda, aşırı maydanoz tüketimi ile beraber, adalelerde istemsiz kasılmalar ya da farkındalık kaybı görülebilir.

Yukarıda belirtilen yan etkilerden birisi ile karşılaştığınızda ya da vücudunuzda daha önce karşılaşmadığınız bir yan etki görülmesi durumunda mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Maydanozu kilo verme amacı ile tüketmek istiyorsanız maydanoz çayı ile zayıflama ve kilo vermek için maydanoz suyu sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Kaynak: OnikiBilgi.Com


Saat: 12:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.