Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Bergamot Nedir, Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/157362-bergamot-nedir-ne-ise-yarar-faydalari-nelerdir.html)

YeşiL6 15.06.2015 15:16

Bergamot Nedir, Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?
 
Bergamot Nedir, Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bergamot; bitkiler aleminin, kapalı tohumlar bölümünün, iki çenekliler sınıfının, sapindales takımının, sedef otugiller ailesinden bir yarı canlıdır.

Anavatanı Hindistan’’ın batısıdır. Türkiye’’de Adana, Hatay ve Mersin civarında yetiştirilmektedir.

Çiçekleri küçüktür ve beyaz renklidir, meyveleri ise küre biçiminde veya armuda benzemektedir. Boyu ortalama 5-7 cm arasındadır.

İsmi Türkçe “Bey Armudu” kelimelerinin bozularak Fransızca “Bargamote” kelimesine dönmesiyle oluşmuştur.

Faydaları:

Yağı depresyon için çok etkili olmaktadır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği uyku düzenindeki bozukluklara iyi gelmektedir. Böbreklerin çalışmasını düzenler. Mikropları etkisizleştirmede bire birdir.

Zararları ve Yan Etkileri:

Uzun süreli ve aşırı dozda kullanımı adet düzensizliğine ve rahim 6658_bergamot_resimkasılmalarına yol açabilir. Bayanların gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanması tavsiye edilmemektedir. Yan etkilerinin görülmesini engellemek için 1 hafta kullanıp 1 hafta ara verilmesi önerilmektedir. Üşütmelerden dolayı kullanılıyorsa en fazla 3-4 gün kullanılmalıdır.

Kullanımı:

Parfümeri sanayisinde kullanılır ve esansı elde edilen bir bitkidir. Öz suyundan kalsiyum sitrat ile sitrik asit elde edilmektedir. Çay sektöründe koku vermesi için çaylara da karıştırılmaktadır. Bunların yanı sıra reçeli de yapılmaktadır.


Saat: 09:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.