Karpuzun Zararları Var mı? Karpuzun Zararları Var mı? [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Aşırı miktarda karpuz tüketmek vücutta çok fazla likopen ve potasyum olmasına neden olur. Bu fazlalık ise bazı problemlere yol açabilir. American Cancer Society’ e göre günde 30 mg’dan fazla likopen tüketmek mide bulantısı, ishal, hazımsızlık ve şişkinliğe neden olabilir. Ciddi hiperkalemi olan kişiler ya da kanında çok fazla potasyum olanlar günde 1 bardaktan fazla karpuz ( içerisinde 140 mg’dan daha az potasyum bulunur ) tüketmemelidir. Ayrıca karpuzun içerisinde şeker de bulunduğu için aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Hali hazırda böbrek rahatsızlığı olanlar da karpuzu kontrollü bir şekilde tüketmelidir. |
Saat: 10:51 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.