Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Yazın Bahçe Bakımı (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/165545-yazin-bahce-bakimi.html)

Ravza 01.09.2015 00:15

Yazın Bahçe Bakımı
 
Yazın Bahçe Bakımı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yaz aylarında bahçe bakımı hakkında tüm bilgiler ! Üstelik bu ipuçlarını balkona ekeceğiniz bitkiler için de kullanabilirsiniz.


Haziran:

Don tehlikesi geçtiği için, yazlık bitkilerinizi dikebilirsiniz.

İki senede bir açan çiçekleri seneye baharda açmaları için dikebilirsiniz.. Bu çiçekleri, sıralar halinde belli bir alana dikin. Sonbahar da ise, onları çiçek açmasını istediğiniz yerlere dikin.

Çiçekleri solmuş bitkilerinizi iyi durumda tutabilmek için yaprak bağlantısının hemen üstünden çiçek makasıyla kesin. Yeni sürgünler buradan çıkar.

Güller bu dönemde tohuma kaçmaya başlarlar.


Temmuz:

Morsalkımların filizlerini yan yana veya 5 gonca kalacak şekilde kısaltın. Yaz budaması büyümeyi yavaşlatarak gelecek sene için çiçek goncalarının oluşmasına yardım eder.

Yılın bu zamanında güllerde kararma belirtileri başlayacaktır. Ağır hastalıklar önce goncalara, oradan da dallara yayılarak bitkide yaprak kaybına yol açabilir. Hastalıklı kısımlarını ayırın ve koruyucu ilaç sıkın.

Zayıf bitkilerinizi gül toniği ile besleyebilirsiniz.

Çiçeklerinizdeki küf oluşumlarını takip edin. Çürüyen çiçekleri temizleyin ve hastalıklı bitkilere mantar öldürücü ilaçlar kullanabilirsiniz.

Ağustos:


Çimlerinizi aşınma ve bozulmalara karşı, zararlı bitkilere ve hastalıklara karşı gözden geçirin. Ölü çimleri ayıklamak için hafifçe tırmıklayın ve zararlı bitkilere karşı noktasal olarak kimyasal öldürücü kullanın ya da elle kazarak çıkarın.

Olgulaşan sebzeleri toplayın. Eğer ürünler daha fazla kalırsa, tohumlanacağından yenmeyecektir. Erken toplayarak en iyi tadı ve sertliği yakalayın.

Lavanta gibi çiçeklerin kesilerek kurutulma zamanı gelmiştir. Bozulmamış çiçekleri toplayıp, küçük desteler halinde gevşek bir biçimde bağlayın. Baş aşağı asarak havadar ve ılık bir ortamda saklayın.


Saat: 15:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.