Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Ekinezyalı Kış Çayının Yararları (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/170586-ekinezyali-kis-cayinin-yararlari.html)

YeşiL6 30.10.2015 13:19

Ekinezyalı Kış Çayının Yararları
 
Ekinezyalı Kış Çayının Yararları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ekinezyalı kış çayının faydaları nelerdir?

Şifalı bitkiler arasında son dönemlerin en çok içilen kış çaylarından birisi olan ekinezya çayının sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğu zaman, sadece kış aylarında değil, yaz mevsiminde dahi bu çayı içmemiz gerektiğini görüyoruz. Bağışıklık sistemine çok iyi gelen ekinezyalı kış çayı tarifi de oldukça kolay. Tıpkı diğer bitki çayları gibi demleme usulü hazırlanarak içilebilir.

Bakır ve demir mineralleri ile tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminlerini bünyesinde ihtiva eden ekinezya bitkisi, bakteri, mikrop ve virüslere karşı vücudumuzu korumada çok etkili şifalı bitkilerden birisi. Ekinezyalı kış çayı içerek bağışıklığınızı güçlendirmenin yanı sıra vücudunuzun dokularının da hızlıca yenilenmesini sağlayabilir ve iltihapların vücuttan azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kronik yorgunluk sendromunu giderme, soğuk algınlığı ve gribi önleme, sinüziti tedavi etme gibi faydaları bulunmaktadır, ekinezyalı kış çayının yararları arasında. Aynı zamanda yaraların iyileşmesi, yanık ve böcek ısırmalarının tedavisi, sivilce ve akne gibi sorunların ortadan kaldırılması ve cilt hastalıklarının kısa sürede geçmesi de ekinezyalı kış çayının faydalarındandır. Yutak, gırtlak, burun hastalıkları da ekinezyalı bitki çayının yararları arasındadır.


Saat: 06:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.