Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Acı Cehre Otu Faydaları (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/171008-aci-cehre-otu-faydalari.html)

YeşiL6 09.11.2015 13:15

Acı Cehre Otu Faydaları
 
Acı Cehre Otu Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Son zamanlarda, baharın ufaktan kendini hissettirmesi ile diyet ile alakalı reklamların fazlalaştığını görmekteyiz.Karar verdim ve araştırdım arkadaşlarım, yine net ortamında çarpıcı bilgilere ulaştım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Acı Cehre “Ak Diken” olarak da geçiyor. Latince ismi “Rhammus catharticus”. Latince ismi bize etkileri konusunda bir fikir veriyor. Catharticus yani katartik terimini biz müshil benzeri ilaçlar için kullanırız. Etkilerine bakınca da müshil benzeri etkilerden ya da idrar söktürücü etkilerden söz edildiğini görüyoruz.

Bu bitkinin zayıflatıcı etkisi yağ yakmasından daha çok hızlı bir şekilde vücuttan su kaybettirmesi aracılığı ile ortaya çıkıyor olabilir. Eğer etkisi bu ise, masum bir preparat değil. Amerika’da yasaklanan bazı zayıflama haplarının içinde idrar söktürücü ilaçlara rastlandığını biliyoruz.

Bu tip ilaçlar hızlı bir şekilde su kaybettiriyor, ve vatandaş bunu “Ne güzel hızla kilo veriyorum” diye yorumluyor. Ama aslında ortada yağ dokusunun azalması ile verilen bir kilo yok hatta kaybedilen su nedeniyle de vücut tehlikeye girebiliyor. Vücudumuzun yaklaşık %70′inin sudan oluştuğunu düşünürseniz burada kaybedilecek miktarın ciddi kilo azalmasına neden olacağını tahmin edebilirsiniz.

Bu da bu bitkiyi “başarılı” gösterebilir. Ancak bu durumda kilonun gerçek nedeni olan yağ dokusunda pek fazla kayıp olmayacağı da malum. Belki besinler de emilemeyeceği için bir miktar kayıp olabilir ancak bu da sağlıklı bir yol değil Yani muhtemelen ilaç bırakılınca verilen kilolar hızla alınacaktır.

Ayrıca eğer bu bitki ishal yaparak kilo kaybettiriyorsa, yukarıda değindiğimiz üzere, vücut için gerekli vitaminlerin ve besinlerin emilimini de bozabilme ihtimali var. Yani bu bitkiyi kullanırken vitamin eksikliği de ortaya çıkma ihtimali var. Ayrıca insanlarda yapılmış klinik çalışmaların olmaması da cabası.


Saat: 01:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.