Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Kulak Ağrısına Bitkisel Çözüm (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/171009-kulak-agrisina-bitkisel-cozum.html)

YeşiL6 09.11.2015 13:17

Kulak Ağrısına Bitkisel Çözüm
 
Kulak Ağrısına Bitkisel Çözüm

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kulak ağrısı; kulağın merkezinde bulunan östaki borusunda meydana gelen tıkanma ile yaşanır. Tıkanma genellikle üşütme, soğuk alma vb nedenler ile aşırı sese maruz bırakılması ile havadaki basıncın etkisiyle oluşur. Bunun dışında ağrılar kulak iltihaplarından kaynaklı da yaşanabilir. Kulak ağrısında sıklıkla iltihaptan kaynaklı olanlarla karşılaşılır. Kulak ağrısının tedavisinde genellikle antibiyotik kulak damlası veya ağızdan antibiyotik alınır. Ancak ağrı ve iltihap nedeni olan kimi bakteri türleri yalnızca o bakteriye özel kullanılan antibiyotik olabilmektedir. Bundan dolayı kendi başınıza antibiyotik almaktansa doktora danışmak ve doğru tedavi metodunu doktor tavsiyesiyle belirlenmeli. İlaç tedavisinin haricinde, evde uygulanabilecek basit ve etkili epeyce yöntem mevcuttur. Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısına bitkisel çözüm nedir? Kulak ağrısına doğal çözüm!

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sarımsak suyu!
Sarımsak suyu ev ortamında rahatça hazırlayabileceğiniz doğal antibiyotiktir. 2 tane taze sarımsağı bir kap içerisinde iyice ezin. Suyunu parmak uçlarınız yardımıyla sıkın ve küçük bir tabağa damlatın. Bu bir kaç damla sarımsak suyunu ağrı yapan kulağın içine damlatın. Kulak iltihabında azalma yaşandıkça ağrıları dindirecektir.

Soğan suyu!
Soğan suyu kulakta biriken iltihabı akıtmak için kullanılır. Bunun yanında soğan suyu kulak ağrısını geçirmek için de kullanılır.1 baş soğan rendeleyin ardından soğanın suyunu bir kapa koyun. Bu suya parmaklarınızı sokun daha sonra kulak arka tarafına masaj uygulayarak sürün. Bunu her gün uyumadan önce uygularsanız kulakta biriken ve ağrı yapan iltihabın aktığını göreceksiniz.

Saf zeytinyağı!
Kulak ağrısına bir başka bitkisel çözüm de ılık zeytinyağı. Geleneksel olarak kullanılan ve yararlı olduğu kabul gören bir uygulamadır. Tenceredeki suya bir kaç damla damlatın. Su kaynasın ve zeytinyağı ısınsın. Suyun üzerinde biriken yağı ılıtarak ağrı yapan kulağa damlatın. Yağ ne çok sıcak ne fazla soğuk olmamalı ,ılık olmalıdır.
Ayrıca benzer bir uygulama lavanta yağ, papatya yağ gibi ile de uygulanabilir. Bu yağları karıştırıp ılıtın sonra ağrı yapan kulağa damlatın. Ağrı geçince yağ damlatmayı bırakın.

Sıcak kompres!
Kulak ağrısı için uygulanan en önemli yöntemlerden biri sıcak kompresstir. Ağrıyı dindirmek için kompres hazırlanır. Pamuklu bir havluyu ısıtın, bunun için ütüyü kullanabilirsiniz. Ağrı yapan bölgeye tampon uygulayın. Başka bir yöntemle, havluyu kaynar suya daldırıp suyunu sıkın ardından iltihap olan kulağa hafifçe bastırın. Pamuklu havluyu sıcak suyla dolu şişenin üzerine sarın(şişe cam olmasın) ardından ağrı yapan kulak çevresinde bekletin. Bu yöntemlerden birini kullandıktan sonra kulak ağrısı hafifleyecektir.


Saat: 16:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.