Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Karabiber Efsanevi Siyah Altın

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Karabiber Efsanevi Siyah Altın konusu , Karabiber Efsanevi Siyah Altın altın , efsanevi , karabiber , siyah Karabiber; efsanevi siyah altın…Neredeyse tüm yemeklerimize bir çimdik de olsa koyduğumuz bu baharatın diğer adı. Ana vatanı Hindistan ama ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By EbruLi
  • 1 Post By Ada

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.01.2016, 21:56   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karabiber Efsanevi Siyah Altın



Karabiber Efsanevi Siyah Altın




altın , efsanevi , karabiber , siyah




Karabiber; efsanevi siyah altın…Neredeyse tüm yemeklerimize bir çimdik de olsa koyduğumuz bu baharatın diğer adı.

Ana vatanı Hindistan ama Roma tüccarları tarafından altın ile değiş dokuş yapıldığı için Roma döneminde hep siyah altın olarak adlandırılmış. Hatta bir dönem vergi ödemelerinde kullanılmış. Açıkçası değer mefhumumu zorlayan bir durum. Düşünmeden duramıyorum altın kadar değerli bir baharat teknolojik gelişmeler olmasaydı günümüzde bu değerini koruyabilir miydi, korumuş olsaydı neler olurdu? Günümüzde Pasifik Adaları ve Orta Afrika’da önemli miktarlarda yetiştirilen bu baharat, artık Hindistan’ın tekelinde değil.

Orta Çağ Avrupa’sında en fazla bilinen doğu baharatı olmuş karabiber. Nasıl bir bitki derseniz?

Karabiber tırmanıcı bir ağacın meyvesi. Sonbaharda tam olgunlaşmadan toplanıp güneşte kurutulduktan sonra satışa sunulan bir baharat. Tüm taneli baharatlar da olduğu gibi karabiber de içinde bulunan yağ öğütüldüğünde hava ile teması gerçekleştiğinden aromasını yitirmeye başlıyor, bu yüzdendir ki mutfak erbabları karabiberi kullanım anında öğütmemizi tekrarlayıp duruyorlar. Bende aynı kanıdayım, taze öğütülmüş karabiberin lezzet farkı yemekten hiç anlamayan biri tarafından bile fark edilecektir. Yaygın olarak bilinen karabiber ile beraber bir de beyazbiber var ki, mutfak profesyonelleri tarafından kullanımı önceliklidir. Ancak bunu biraz kurcalayınca aslında bu tercihin sadece tadının yumuşaklığından değil, soslara renk vermemesinden kaynaklı olduğunu öğreniverirsiniz. Dolayısıyla daha fazla para verip beyazbiber peşinde koşmanıza gerek yok.Tabii misafirinizin bir gurme olmadığı durumlar dışında…

Aşağıdaki mini tarif yeni öğütülmüş karabiber ve toz karabiber ile pişirmeniz aradaki farkı size gösterecektir.

Tadına varmak için taze öğütülmüş karabiber ve deniz tuzunu karıştırıp, iri karideslerin üzerine serpiştirip, çelik bir tavada tereyağ ile 4-5 dk sürekli karıştırarak, yüksek ateşte kavurun.

Bir porsiyon için 6 adet büyük boy karides, 15 gr tereyağ yeterli olacaktır. Karabiber tuz karışımı 1/2 çay kaşığını geçmeden eklenmelidir.

Yanına limon kabuğu rendesi ile tatlandırılmış bir spagetti ile alternatif bir lezzet yakalayabilirsiniz.




Ada beğendi.
__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2016, 15:41   #2 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karabiber Efsanevi Siyah Altın

karabiber mmm çok severim kayısı kıvamında yumurtanın üstünde özellikle

EbruLi beğendi.
__________________
.




Ey ruhumda dolaşan deli taylar!
Ey gönlümü yakan kor alevler..
Söyleyin bana!
Bu mücadelenin sonunda ne var?











.






Sevdim Seni bir Kere ...!
Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Ada, EbruLi
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:01