Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Kakao Yağının Faydaları Nelerdir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/176722-kakao-yaginin-faydalari-nelerdir.html)

YeşiL6 04.02.2016 14:45

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?
 
Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Şifalı yağlar arasında yer alan kakao yağı, içerisinde bulundurmuş olduğu maddeler sayesinde birçok hastalığa derman olmaya devam ediyor. Kakao yağının faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış olduğundan dolayı özellikle birçok rahatsızlığın tedavi edilmesinde kullanılan ilaçların ve kozmetik ürünlerinin içerisine kakao yağı da dahil edilmiş durumdadır. Kakao yağı neye iyi gelir denildiğinde özellikle cilt ile alakalı problemler karşımıza çıkmaktadır. Cildi ile ilgili çeşitli sıkıntıları olan kişiler kesinlikle kakao yağının faydaları hakkında bilgi almalı ve bu yağı etkin bir şekilde kullanmalıdır.

Kakao yağının faydaları konusuna değinmeden önce aslında bu yağ hakkında bilinmesi gereken önemli şeyler bulunmaktadır. Kakao yağı denildiği zaman insanların aklına her ne kadar sıvı bir formda olan yağ gelse de hakiki olan kakao yağının katı bir halde olduğunu söylemek isteriz. Günümüzde kozmetik firmaları tarafından satışa sunulan sıvı haldeki kakao yağları maalesef gerçek kakao yağı değildir. Saf bir kakao yağ katı halde bulunmaktadır. Bu yüzden kakao yağının faydalarından nasiplenmek istiyorsanız katı halde bulunan kakao yağlarına yönelmeniz gerekmektedir.

Kakao yağı nelere iyi gelir

Kakao yağının içerisinde yüksek oranda e vitamini yer almaktadır. Bu yağ içerisinde yer alan e vitamini cildin beslenmesinde etkilidir. Ayrıca kakao yağı cilde uygulandığında bir film tabakası oluşturarak ciltte yer alan nemi hapseder. Eğer cildiniz aşırı derecede kuruysa cildinizi nemlendirmek adına kakao yağından faydalanabilirsiniz.

Kakao yağının bronzlaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Cildinizin aşırı derecede beyaz bir görünümde olmasından bıktıysanız güneşe çıkmadan önce cildinize kakao yağı sürerek cildinizin kısa sürede içerisinde bronzlaşmasını sağlayabilirsiniz. Kakao yağı cildi güneş ışınlarından korumamaktadır. Bu yüzden kakao yağına ek olarak cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için çeşitli kozmetik ürünleri de kullanmanız gerekmektedir.
Kakao yağının etkili bir antioksidan özelliği bulunur. Özellikle cildinizde biriken zararlı maddelerden kakao yağı kullanarak kurtulabilirsiniz. Kakao yağı üzerinde yapılan incelemeler sonucunda bu yağın stresi azaltıcı yönde etkisinin olduğu belirlenmiştir. Aşırı derecede stresli bir kişiyseniz kakao yağı kullanarak masaj yaptırmanız durumunda ciddi oranda stresinizin azalacağına emin olabilirsiniz.

Günümüzde kakao yağı hamilelik sonrasında meydana gelen çatlakları önlemek için de kullanılmaktadır. Hamilelik esnasında cilt aşırı derecede gerginleştiğinden dolayı çeşitli çatlamalar meydana gelir. Bu çatlamaların önüne geçmek için cildinizi yumuşatmanız gerekmektedir. Kakao yağı kullanarak cildinizi yumuşatabilir ve bu sayede hamilelik kaynaklı çatlamaların önüne geçebilirsiniz.

Üst kısımda da belirttiğimiz gibi kakao yağının nemlendirici etkisi bulunmaktadır. Saçlarınız aşırı derecede kuru olduğundan dolayı saçlarınız yıpranıyorsa kakao yağı kullanarak saçlarınıza nem kazandırabilir ve daha sağlıklı bir saça sahip olabilirsiniz. Kakao yağının bazı yan etkileri bulunduğundan dolayı eğer vücudunuzda açık yar bulunuyorsa kesinlikle doktor tavsiyesinden sonra bu yağı kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde sağlık sorunlarınızda kötüye giden durumlar ortaya çıkabilir.


Saat: 06:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.