Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Melisa ve Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Melisa ve Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır konusu , Melisa ve Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır melisa çayı, ıhlamur çayı, ıhlamur çayı nasıl hazırlanılır, ıhlamur, melisa çayı nasıl hazırlanılır, melisa Uz. Mehmet Şirin Yalvaç, demlenerek hazırlanan melisa çayı ile soğuk ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.03.2016, 11:00   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Melisa ve Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır



Melisa ve Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır

melisa çayı, ıhlamur çayı, ıhlamur çayı nasıl hazırlanılır, ıhlamur, melisa çayı nasıl hazırlanılır, melisa


Uz. Mehmet Şirin Yalvaç, demlenerek hazırlanan melisa çayı ile soğuk suda yumuşatma yöntemiyle yapılan ıhlamur çayının hazırlanışını anlattı.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Şirin Yalvaç ile siz kadinvekadin.net takipçileri için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Bu videomuzda çay hazırlama methodlarından demleme ve suda yumuşatma yönteminİ ele aldık.
Melisa çayının hazırlanışı

Melisa bitkisini her yerde bulabilirsiniz fakat dikkat etmeniz gereken nokta hakiki melisa yaprağının kalp şekilinde olmasıdır. Melisa çayı kalbi güçlendirir, rahat bir uyku için de idealdir aynı zamanda vücudu sakinleştirir ve dinlendirici bir özelliğe sahiptir. Melisa çayı ve bütün narin yapıda olan bitkiler demleme yöntemiyle hazırlanmalıdır. Cam ve porselen demlik kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız kaşığın ise tahta olmasına dikkat edin. Daha önceden kaynatılan suyun altı kapatıldıktan sonra 1 tutam melisa yaprağı atın ve kapağını kapatıp demlemeye bırakın. Çok narin yapıdaki bitkileri 3-5, saplı ve biraz daha sert yapıdakileri ise 5-7 dakika demleyin. Akşam yatmadan önce içilmesi tavsiye edilen bu çayı demlendikten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Ihlamur çayının hazırlanışı

Ihlamur çayı, demleme yöntemiyle olduğu gibi genelde pek tercih edilmeyen suda yumuşatma yöntemiyle de hazırlanır. Suda yumuşatma, içerisindeki etken maddelerin sıcaklıkla uçmasını istemediğimiz bitkilerin hazırlandığı yöntemdir. Hazırlarken 1-2 tutam ıhlamuru kavanozun içine atın ve 1 ya da 2 fincan kadar da soğuk su ilave edip tahta kaşık ile karıştırın. En az 2, en fazla 24 saat beklettiğiniz bu çayı ılıklaşana kadar süzüp içebilirsiniz.

Ayşe Aydın

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:58