Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Dut Yaprağı Çayının Faydaları ve Nelere İyi Gelir? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/180289-dut-yapragi-cayinin-faydalari-ve-nelere-iyi-gelir.html)

YeşiL6 26.04.2016 11:57

Dut Yaprağı Çayının Faydaları ve Nelere İyi Gelir?
 
Dut Yaprağı Çayının Faydaları ve Nelere İyi Gelir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dut Yaprağı Çayı Şifa Deposu
Dut ağacının genellikle meyvelerini tüketiriz ancak dut ağacının yapraklarının faydaları da en az meyvesi kadar çoktur. Hem beyaz dut yaprağı hemde siyah dut yaprağından yapılan çayın birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır.

Dut yaprağının faydaları konusunda İmam Şafii ise şöyle buyurmuştur;

''Dut yaprağını koyun yer süt yapar, arı yer bal yapar, geyik yer misk yapar, tırtıl yer ipek yapar. Tadı, rengi, kokusu ve maddesi bir olan şeyden bu kadar farklı güzellikleri yaratmak, ancak Allah’a mahsustur.''

Hem taze dut yaprağından hemde kurutulmuş dut yaprağından çay yapılan dut yaprağı çayı sıcak ve soğuk olarak içilebiliyor. Özellikle antioksidan yönünden zengin olan bu çayın vücudun karbonhidrat emilimini baskıladığı biliniyor.

Dut yaprağı çayının faydalarını sıralamadan önce şu hatırlatmayı da yapmakta fayda var. Hiçbir bitki çayı tek başına mucize yaratmaz. Ancak doğal ve sağlıklı beslenmenin yanında bu bitki çayları ekstra faydalar sunar.

Dut Yaprağı Çayının Yararları
-Bağışıklık sistemimizi uyarak beyaz kan hücrelerini aktive eden dut yaprağı çayı böylelikle bağışıklık sistemi desteği sunar.
-Şekerin kana karışmasını önlemesi nedeniyle diyabet tedavisinde çok önemli bir yere sahiptir.
-Kronik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Çünkü kronik hastalıkların neden olduğu inflamasyonu baskıladığı görülmüştür.
-Ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, göz yanması gibi semptomları gidermeye yarar.
-Dut çayı aynı zamanda boğaz enfeksiyonu için de iyi gelir.
-Antioksidan yönünden zengin olan bu çay aynı zamanda pek çok vitamin de içerir. Bu nedenle kalp hastalıkları ve kanseri önlemede etkilidir.


Saat: 03:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.