|
Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Karpuzun Faydaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
05.07.2013, 00:41 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Karpuzun Faydaları Karpuzun Faydaları İşte karpuzun faydaları ve yararları; -Böbreklere oldukça faydalıdır. Böbrekleri temizler. Çalıştırır. -Kanı temizler. Vücutta ki kötü maddeleri atar. Bağırsakları çalıştırır ve temizler. -Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kalbe fayda verir ve güçlendirir. Kalbi koruyucu etkisi vardır. -Karpuz doğal bir şekerdir. Doğal olmayan şekerler gibi zararı bulunmaz. Zayıflamak için karpuz tüketimi önerilmektedir.İştahınız geldiği zaman bir dilim karpuz yemek iştahı kapatacaktır. -Vücuda enerji verir. Serinletir. Yaz aylarının vazgeçilmezidir. -Kemikleri güçlendirir. Kemik gelişimi için önemlidir. -Kansere karşı korur. İçerisinde bulundurduğu mineral sayesinde kansere karşı etkilidir. -Halsizlik ve yorgunluğu alır. Enerji sağlar. Yaz aylarının bunaltan sıcağından kurtulmak istiyorsanız bir dilim karpuz yemek ile başlayabilirsiniz. Hem sıcaklıktan kurtaracak hem de sağlığınıza büyük faydalar sağlayacak bu şifalı mucizevî meyve yaz aylarında mümkün oldukça tüketilmelidir. Konu Urahara tarafından (05.07.2013 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir. |
05.07.2013, 00:45 | #2 (permalink) |
| Cevap: Karpuzun Faydaları sahurda ne iyi gidiyoki karpuz..
__________________ |
05.07.2013, 00:45 | #3 (permalink) |
| Cevap: Karpuzun Faydaları Hiçte yemem he (: |
05.07.2013, 00:47 | #4 (permalink) |
| Cevap: Karpuzun Faydaları e bi yerden başlarsın artık ,ne yiyosun ki(:güzeldir hem
__________________ |
24.06.2015, 19:04 | #5 (permalink) |
Süper Üye | Karpuzun Faydaları Nelerdir? Karpuzun Faydaları Nelerdir? Kalp Sağlığı Purdue Üniversitesi’nin araştırmasına göre karpuzda bol miktarda yer alan likopen hücreleri hasara karşı korumada çok etkilidir ve kalp krizi riskinin azalmasına yardımcı olabilir. Astım Koruması Bazı besleyici öğelerden yüksek miktarda tüketen kişilerde astım gelişme riski daha düşüktür. Bu besleyici öğelerden bir tanesi de karpuzda da yer alan C Vitaminidir. Hipertansiyon Karpuz hipertansiyonun kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Karpuzda yer alan potasyum, magnezyum ve amino asitler kan damarlarının sağlığının korunması ve doku sertleşmesinin önlenmesi, böylece pürüzsüz kan akışı sağlanması için çalışırlar. Eğer hipertansiyon probleminiz varsa, doktorunuzun da onayı olması halinde, günde bir bardak karpuz suyu içerek tansiyonunuzu kontrol altında tutabilirsiniz. Vücuttaki Yağ Karpuzun kalorisi düşüktür ve yağ ya da kolesterol içermez. Bu sebeple kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca %90 kadarı su olması sebebiyle tokluk hissi verir ve böylece fazla yemek yemenize de engel olur. Bu yaz yüksek kalorili atıştırmalıklar ya da tatlıların yerine karpuzu tercih edin! Göz Sağlığı Karpuz gözleriniz için çok faydalıdır. Zengin bir beta karoten olması ( vücutta A Vitaminine dönüştürülür ) sebebiyle göz sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. A Vitamini likopenle birlikte; gözün retinasında pigmentlerin üretilmesine yardımcı olur ve sarı nokta hastalığı, gece körlüğü ve diğer yaşla ilgili göz problemlerine karşı koruma sağlar. Ayrıca karpuzda C Vitamini, lütein ve zeaksantin içerir. Bunlar ise gözlerinizin sağlıklı kalması ve farklı tipteki enfeksiyonlardan uzak kalması için gereklidir. Böbrekler Doğal bir idrar söktürücü olması sebebiyle böbrekler için çok yararlıdır. Zararlı toksinlerin atılmasına, karaciğerin temizlenmesine, böbrek fonksiyonlarının uyarılmasına ve kandaki ürik asidin düşmesine yardımcı olur. Eğer normalden daha az idrara çıkıyor ya da idrar çıkmakta zorlanıyorsanız, karpuz yiyebilir ya da karpuz suyu içebilirsiniz. Ancak ilerlemiş böbrek rahatsızlığı olan kişilerin karpuz yemesi önerilmemektedir. Anti-inflamatuar ve Antioksidan Desteği Karpuz flavonoit, karotenoidler ve triterpenoit gibi fenolik bileşenler bakımından zengindir. Karpuzda yer alan karatenoid likopen özellikle iltihabın azaltılmasında ve serbest radikallerin nötrleştirilmesinde faydalıdır. Olgun karpuzları tercih edin çünkü olgun karpuzlarda bu faydalı fenolik bileşenlerden yüksek miktarda var. Kas ve Sinir Desteği Potasyum bakımından zengin olan karpuz doğal bir elektrolittir ve böylece vücudumuzdaki kas ve sinirlerin faaliyetlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Cilt Sağlığı Karpuzun cilt için birçok faydası vardır. Bunlardan bir tanesi yaşlanma karşıtı olmasıdır. Bildiğiniz gibi vücutta yer alan serbest radikaller ince çizgiler, kırışıklıklar ve yaşlılık lekeleri gibi yaşlanma belirtilerine neden olurlar. Karpuz ise likopen, A ve C Vitaminleri gibi antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Bu da vücuttaki serbest radikallerin azalmasına yardımcı olur ve böylece yaşlanma belirtilerini önler. En iyi sonuçlar için karpuz cilde bölgesel olarak uygulanabilir ve tüketilebilir. Karpuz doğal bir tonik görevi görerek cildin görünümünü iyileştiren doğal bir astrenjandır. Taze bir karpuz dilimi ile yüzünüze masaj yaparak bu meyveden faydalanabilirsiniz. Eğer kuru bir cildiniz varsa karpuz ve balı cildinize uygulayarak nemli olmasını sağlayabilirsiniz. Yumuşak bir cilt için bu meyveyi diyetinize de ekleyebilirsiniz. Karpuzun cildiniz için bir diğer faydası ise akne için doğal bir çare olmasıdır. Eğer akneye eğilimli bir cildiniz varsa her gün karpuz suyuyla cildinize masaj yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle yüzünüzü temizlemeli, ardından pamuğu karpuz suyuna batırıp yüzünüze uygulamalısınız. 15 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulamalısınız. Daha Güçlü Kemikler Likopen kemik sağlığının desteklenmesinde önemli rol oynar. Bu sebeple karpuz gibi likopen bakımından zengin yiyecekleri tüketmek kemiklerinizi daha güçlü yapabilir. Kanser Karpuzun içerisinde domateste bulunanın 2 katı kadar likopen yer alır. Bu bileşenler hücrelerin serbest radikallere karşı korunmasında önemli rol oynar ve böylece göğüs kanseri, prostat kanseri, rahim kanseri ve akciğer kanserini önler. Karpuzun Diğer Faydaları ♥ Arginin içermesi sebebiyle karpuz genellikle doğal ****** olarak anılır. ♥ Günlük karpuz tüketimi enerjinizi %23 oranında arttırabilir. ♥ Bağışıklık sistemini destekler. ♥ Olgun karpuz tüketmenin vücudunuz üzerinde alkalik etkisi vardır. ♥ Güneş yanıklarının tedavisinde kullanılabilir. Bunun için tek yapmanız gereken eşit miktarda karpuz ve salatalık püresini karıştırıp bir krem hazırlamak, bu karışımı eşit bir şekilde cildinize uygulamak ve 20 dakika beklemek. Bu yöntem sadece güneş yanıklarını iyileştirmekle kalmayacak, yüzünüzü de aydınlatacaktır. ♥ Meshane ve böbreklerdeki taş ve kumların dökülmesine yardımcı olabilir. |
23.06.2016, 02:41 | #6 (permalink) |
| Cevap: Karpuzun Faydaları Karpuzun Faydaları Saymakla Bitmiyor karpuz, karpuzun faydası, karpuz neye iyi gelir, ramazanda karpuz tüketimi Bir porsiyonu 50-60 kalori olan karpuz yazın hem serinlik veriyor hem de tatlı ihtiyacını karşılıyor. Ramazan'da da iftar sofralarının baş tacı olan karpuzun alınması gereken miktarının kişinin cinsiyetine, hareketine, sağlık durumuna, boy ve kilosuna göre değiştiğini söyleyen Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Miktar kişiye göre değişir 1 porsiyonu 200 gram olan karpuzun 50-60 kaloridir. Yazın hem hafif hem de sağlıklı bir yemek için karpuz gün içinde öğünlere eklenebilir. Ama karpuz da her meyve gibi fruktoz (meyve şekeri) içerir ve kalorisi vardır. Kişinin tüketeceği karpuz miktarı alması gereken kaloriye göre değişir. Alınması gereken kalori de kişinin cinsiyetine, hareketine, sağlık durumuna, boy ve kilosuna göre değişir. Günde ortalama 2-3 porsiyon karpuz tüketilebilir ama bu miktar kişiye göre değişir. Şeker hastaları ölçülü tüketmeli Karpuzu herkes tüketebilir. Karpuzun sıvı içeriği yüksek olduğu için sıvı kısıtlaması olan böbrek hastalarının dikkat ederek tüketmeleri gerekebilir. Şeker hastaları karpuz tüketebilir ama porsiyona dikkat etmelidir. Çünkü meyve şekeri kan şekerini yükseltir ve miktarı fazla olursa kan şekerinde istenmeyen yükselmelere neden olur. Diyabetli kişiler karpuz tüketecekleri zaman porsiyona dikkat etmeli 1 öğünde 1 porsiyondan fazla tüketmemelidir. Faydaları - Günlük meyve ihtiyacını karşılar. - Lif içerdiği için bağırsakları çalıştırır. - Su içerdiği için günlük tüketmemiz gereken sıvı ihtiyacını karşılar. - Kırmızı meyvelerde antosiyanin ve likopen yüksektir ve bunlar kalp hastalıkları, kalp krizi ve bazı kanser türlerine (özellikle prostat) karşı koruyucudur. - C vitamini ve folik asit yüksektir. C vitamini hastalıklara karşı koruyucu en iyi antioksidan vitaminlerden biridir. - Kırmızı meyveler inflamasyonu azaltır ve antioksidan özelliklere sahip bazı flavonoidler içerir. Karpuzun bu nedenle hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklığı güçlendirici etkisi vardır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |