Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/182357-kabizliga-karsi-zencefil-cayi-tuketin.html)

Papatya 29.06.2016 04:23

Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin
 
Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin


kabızlık, kabızlığa ne iyi gelir, kabızlığı önleme, zencefil çayı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı kabızlık sorununa çözüm zencefil çayından geliyor.

Dr. Fevzi Özgönül, Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde vücudun ister istemez strese daha çok girdiğini ve özellikle kabızlığın daha da arttığını belirtti. Özellikle bu yıl yaklaşık 17 saat aç ve susuz kalındığını ifade eden Dr.Özgönül, şöyle konuştu: "Eğer oruç tutuyor ve son zamanlarda daha çok stresli bir hal alıyorsanız; Ballı, sütlü zencefil çayı tam size göre. Stresli olduğumuz zaman böbrek üstü bezlerimiz kortizol adı verilen bir hormon salgılayarak vücudumuzun enerji dengesinin olumsuz yönde etkiler. Hatta aşırı kortizol üretimi, vücutta hem lüzumsuz su tutulmasına (ödem) hem de aşırı su isteğine neden olur. Ballı ve sütlü zencefil çayını her sahurda içtiğimizde, zencefil içerisinde bulunan gingerol adlı madde sayesinde bağırsak hareketleri güçlenir ve oruç tutarken de yaşadığımız kabızlık sorunundan kurtulmuş oluruz”
Sütlü zencefil çayı kabızlığa birebir

Sütlü zencefil çayının kortizol üretimini azaltarak ayrıca dopamin ve seratonin hormonlarının salınımını düzenleyici etkisi ile de vücudumuzu depresyona ve strese karşı koruduğunu belirten Dr. Fevzi Özgönül, çayın hazırlanmasını şöyle tarif etti; "Malzemeler: Taze zencefil 1-2 ince dilim veya yarım çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı bal, 1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su. Yarım bardak süt veya limon suyu. Hazırlanışı: Taze zencefili patates soyar gibi kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin. Toz zencefil ise yarım çay kaşığı toz zencefili demlenmek üzere cezveye koyun ve üzerini çay tabağı ile kapatın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika bekleyin. Fincanın 1/3 ünü bu demlediğiniz çayı süzerek doldurun. 1 çay kaşığı balı içerisine karıştırın ve en son üzerini süt ile doldurun. Süt sevmiyorsanız içerisine biraz limon suyu konulabilir. Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar.”


Saat: 00:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.