Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin konusu , Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin kabızlık, kabızlığa ne iyi gelir, kabızlığı önleme, zencefil çayı Hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı kabızlık sorununa çözüm zencefil çayından geliyor. Dr. Fevzi Özgönül, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.06.2016, 04:23   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin



Kabızlığa Karşı Zencefil Çayı tüketin


kabızlık, kabızlığa ne iyi gelir, kabızlığı önleme, zencefil çayı



Hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı kabızlık sorununa çözüm zencefil çayından geliyor.

Dr. Fevzi Özgönül, Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde vücudun ister istemez strese daha çok girdiğini ve özellikle kabızlığın daha da arttığını belirtti. Özellikle bu yıl yaklaşık 17 saat aç ve susuz kalındığını ifade eden Dr.Özgönül, şöyle konuştu: "Eğer oruç tutuyor ve son zamanlarda daha çok stresli bir hal alıyorsanız; Ballı, sütlü zencefil çayı tam size göre. Stresli olduğumuz zaman böbrek üstü bezlerimiz kortizol adı verilen bir hormon salgılayarak vücudumuzun enerji dengesinin olumsuz yönde etkiler. Hatta aşırı kortizol üretimi, vücutta hem lüzumsuz su tutulmasına (ödem) hem de aşırı su isteğine neden olur. Ballı ve sütlü zencefil çayını her sahurda içtiğimizde, zencefil içerisinde bulunan gingerol adlı madde sayesinde bağırsak hareketleri güçlenir ve oruç tutarken de yaşadığımız kabızlık sorunundan kurtulmuş oluruz”
Sütlü zencefil çayı kabızlığa birebir

Sütlü zencefil çayının kortizol üretimini azaltarak ayrıca dopamin ve seratonin hormonlarının salınımını düzenleyici etkisi ile de vücudumuzu depresyona ve strese karşı koruduğunu belirten Dr. Fevzi Özgönül, çayın hazırlanmasını şöyle tarif etti; "Malzemeler: Taze zencefil 1-2 ince dilim veya yarım çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı bal, 1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su. Yarım bardak süt veya limon suyu. Hazırlanışı: Taze zencefili patates soyar gibi kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin. Toz zencefil ise yarım çay kaşığı toz zencefili demlenmek üzere cezveye koyun ve üzerini çay tabağı ile kapatın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika bekleyin. Fincanın 1/3 ünü bu demlediğiniz çayı süzerek doldurun. 1 çay kaşığı balı içerisine karıştırın ve en son üzerini süt ile doldurun. Süt sevmiyorsanız içerisine biraz limon suyu konulabilir. Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar.”

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:24