Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Günümüzde nesli tehlike altında olan kaç tane tür var? (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/42453-gunumuzde-nesli-tehlike-altinda-olan-kac-tane-tur-var.html)

omerikis 21.07.2013 04:26

Günümüzde nesli tehlike altında olan kaç tane tür var?
 
Günümüzde nesli tehlike altında olan kaç tane tür var?

Yaşam alanlarının tahrip edilmesi sonucu, günümüzde binlerce canlı türü, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Belki daha keşfedilmemiş olan binlercesinin nesli de, yine aynı sebepten ötürü tehlike altında. Bugün bilinen yaklaşık 1,5 milyar canlı türünün dışında, keşfedilmeyi bekleyen 10-100 milyon kadar canlı türünün var olduğu sanılmakta. Türlerin yok olması, doğanın normal döngüsünün bir parçası ve evrimin bir gereği olarak kabul edilse de, hızla artan insan nüfusu nedeniyle, türlerin yok oluşu da gereğinden fazla hızlanmış durumda. İnsan tarihinde yer alan nesil tükenmelerinin çoğunun, geçtiğimiz son 300 yıl içerisinde gerçekleşmiş olması da bunun bir kanıtı.
Günümüzde nesli tehlike altında olan yaklaşık 5200 hayvan türü ve yaklaşık 17300 bitki türü bulunuyor. Çeşitli kurumlar tarafından hazırlanan “tehlike altındaki türler” listelerine ise, her sene ortalama 50 tür daha ekleniyor.




Saat: 19:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.