Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Bitkilerin Dünyası
facebook bağlan


Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Bitkilerin Dünyası kategorisinde açılmış olan Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları konusu , Hint Yağının Yararları 10 metreye kadar boylanabilen bir ağaçtır.Hint yağının birden çok adı vrdır. Bunlar; Demene, hint baklası, kene tohumu ve hint çiçeği olarak da bilinir. Hint çiçeği tohumlarının sıkılması ...


Like Tree2Beğeni

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.05.2014, 21:28   #271 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları



Hint Yağının Yararları



10 metreye kadar boylanabilen bir ağaçtır.Hint yağının birden çok adı vrdır. Bunlar; Demene, hint baklası, kene tohumu ve hint çiçeği olarak da bilinir. Hint çiçeği tohumlarının sıkılması ile renksiz ya da hafif sarı renkte, berrak ve koyu kıvamlı bir yağ olan Hint Yağı elde edilir. Tohumları, Hint Yağı adıyla bilinen yağın dışında ricinoleik asit, alkaloit ve E vitamini içerir.

Hint Yağının Faydaları

İnce bağırsaklara etki ederek kabızlığı giderir. Saç ve kirpik dökülmesini önler. Saç dökülmesini önleyici etkisi ile özellikle saçkıranda faydalıdır.

Hint Yağının Kullanımı

Hint Yağı ağacının tohumları zehirli olduğu için doğrudan kullanılması tehlikelidir. Tohumları sıkılarak elde edilen Hint yağı kullanılır. 30'ar gram hint yağı ve kınaya 1-2 gram kadar bergamot karıştırılıp saç diplerine ovarak sürülürse faydası görülür. Dahilen kullanımda tahriş edici tadını örtmek için limon gibi farklı tatlar eklenerek kullanılabilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:29   #272 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Kayısının İnsan Sağlığına Faydaları

kaısının yararları - kayısı meyvesinin faydaları

İhtiva ettiği organik ve inorganik maddeler vasıtasıyla insan sağlığına olumlu etkilere sahiptir. Kayısı yüksek miktarda şeker, nişasta, protein, pektin, pektoz selüloz, organik maddeler, vitaminler, asitler,organik ve inorganik maddeler içermektedir. Kayısı minerallerden potasyum ve vitaminlerden ß karoten yönünden çok zengindir. Vitamin A, vücudu ve organları saran epitel doku ve gözün sağlığı, kemiklerin ve dişlerin gelişimi ile sağlığı, endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. 200-250 gram kayısı diyeti yeteri kadar yağ içeriyorsa günlük A vitamini tüketiminin 1/3’ünü karşılar.

Ayrıca kayısının sodyumca fakir, potasyumca zengin oluşu bazı özel diyetlerin düzenlenmesinde yardımcı olabilir. Sodyum ve potasyum, vücut sıvılarının ozmatik basıncı ve asit baz dengesi için gereklidir. Vücutta sodyum birikimi ödemlere yol açar. Potasyum yetersizliğinde ise glikojen yetersizliği görülür. Kayısı Sodyumun kısıtlanmış diyetlerde, mesela konjestif kalp yetmezliğinde, böbrek hastalıklarında, asit toplanması gereken hepatit sirozda ve uzun süre kartikosteroit tedavisi gören kişilerde kolaylıkla kullanılabilir.

Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır.

Karaciğerin tahrip olan kısımlarınının tamirini sağlar.

Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında, önemli rol oynar.

Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında çok önemli etkisi vardır.

Kan yapımını arttırarak, kansızlığa engel olur.

Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde de önemli rol oynar.

Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.

Üreme sistemi üzerinde olumlu rolü bulunup, cinsel gücü arttırır.
Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli olarak çalışmasını sağlar.

Kayısının potasyumca zengin sodyumca fakir ve A vitamininin öz maddesi Karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:29   #273 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Kırmızı Biber - Kırmızı Biberin Faydaları - Kırmızı Biberin Özellikleri

* Vücutta aşırı yağ ve kolestrol birikmesini önler, sindirimi kolaylaştırır.
* Kırmızı biber terlemeyi arttırır, gut hastalığına iyi gelir.
* Kırmızı biber mide suyu ve tükrük oluşumunu arttırır.
* Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır.
* Krampları giderir, kolerayı önler.
* Kanser tedavisinde kullanılır.
* Terlemeyi arttırır, gut hastalığına iyi gelir.
* Sinir hastaları için doğalyatıştırıcıdır.
* Antibakteriyel etkisi ile hastalıkları önler.
* Kırmızı biberde bulunan E ve C vitamini, kötü kolestrolü düşürür.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:29   #274 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Kudret Narı - Kudret Narının Faydaları






Kudret narının meyvesi ve yaprakları, mineral ve vitaminler ,özellikle demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri açısından zengindir.

Yaprakları ve kökleri ile hazırlanan çözeltiler, hemoroit şişkinliklerini indirir.Yapraklarındanan elde edilen çözelti öksürük kesici ve ateş düşürücü olarak faydalıdır,aynı zamanda pürgatif (barsak boşaltıcı) ve antihelmintik ( barsak kurtlarına karşı) etkilidir.

Kadınlarda kısırlık tedavisi için ve karaciğer bozuklukları için iyileştirici olarak kullanılır.Kudret narının anti-mikrobial etkisi olduğundan, iltihaplı yaraların tedavisinde de faydalı olduğuna inanılır. Son bilimsel yayımlarda, substans Q içerdiğinden AIDS tedavisinde değerli olabileceği bildirilmiştir.


Kudret Narının faydaları:

Kolit - Ülser - 12 parmak - Gastrit, Asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder,Karaciğeri destekler,Egzama ve sedefe fayda verir,Yara ve iltihapları giderir,Barsak tembelliğini giderir, Hücre yeniler,

Rahim yaralarına fayda verir,

Yanık ve yaralara lapası vurulur.

Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içerir.
Sindirim sistemi hastalıkları için ( ülser,gastrit,hemoroid,kolit) çok etkili olmaktadır.


Haricen de açık yaralarda , yanık , egzama ve sedef gibi hastalıklar için merhem olarak kullanılmaktadır.


Zeytinyağı ile mantarlı egzamayı tedavi etmek için merhem olarak kullanılmaktadır.


Ülserli hastaların tedavisinde ballı kudret narı karışımları da kullanılır.




Türkiye'de kullanılan reçetesi şöyledir :


Bir adet olgunlaşmış kudret narı , küçük parçalar halinde doğranarak yarım litrelik bir şişeye koyulur.Üstüne de zeytinyağı doldurularak şişe güneşte bırakılır.Bir kaç hafta içinde kudret narları yumuşayıp pelte haline gelir.Bundan sonra kullanıma hazırdır.


Kudret narıyla hazırlanan bu ilaç; mayasılda, egzamada ve ciltteki yaralarda çok yararlıdır.Bu yağ sabah ve akşam doğrudan yaranın üstüne sürüldüğünde , bir kaç gün içinde yara iyileşir.

Kullanım Şekli :

1.)Taze meyve için : Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.

2.)Tazesinin olmadığı zaman :

Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.

Halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor.Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:29   #275 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Goji Berry Meyvesi - Goji Berry Nedir - Goji Berry Faydaları - Goji Berry Yararları - Goji Berry Bitkisi

Goji Berry bitkisi doğu asyada ilaç ve destek amacıyla uzun yıllardır kullanılmaktadır. Yapılan klinik çalışmalarda goji berry bitkisinin tıbbi olarak "her derde deva" kabul edilebilir.

B Vitamini Deposu Goji Berry

Günümüzde artık hepimiz sağlığımız ve direncimizin korunması açısından Vitaminlerin ne denli önem taşıdığının farkındayız. Sebzelerden, hayvanlardan ve bakterilerden oluşan bu organik bağlar, insan organizmasındaki hayati önem arz eden süreçleri düzenlerler. Bu hayati maddelerin sadece kısıtlı bir kısmını vücudumuzun kendisi üretebilir.

Bu yüzden bunların çoğunu besin yolu ile kendimizin alması gerekir. Vitaminlerin varlığı ve önemi ilk olarak bağışıklık sistemindeki büyük eksiklik belirtileri ile ortaya çıkmıştır. Çocukluğumuzda, Vitamin dolu meyvemizi yemediğimiz zaman bize korkutucu bir örnek olarak gösterilen eski zamanların takma bacaklı ve dişsiz denizcilerini hatırlayalım. Şanslıyız ki 1752 yılında İngiliz gemi doktoru James Lind, gelecek nesil denizciler için önemli bir şey keşfetti. Portakal ve limon bu gizemli hastalığı iyileştirebiliyordu.

Aradan geçen zaman, doktorun bu tespitini haklı çıkardı kesinleştirmiş oldu. Gerçekten de turunçgiller, içerdikleri C Vitamini oranı açısından diğer tüm besin maddelerinin önündeydiler. Çitlembik, kuş burnu ve böğürtlen gibi çok az sayıdameyve bu konuda turunçgillerden daha zengin Vitamin içeriğine sahiptiler. Tıpkı Gojiberi gibi. Kırmızı kırmızı yanan gojiberilerin 100 gramında 149 miligrama kadar C Vitamini bulunduğu tespit edilmiştir. Bu oran, Portakalın içerdiği C vitamini oranının 3 katıdır. Gojiberilerde elde edilen en düşük değer ise 29 mg idi.

Bu fark size ilk bakışta çok yüksek gibi görünebilir. Biz de bu fırsatı değerlendirerek sizlere vitaminlerle ilgili bir açıklama yapmak isteriz. Vitaminler hassas yapılardır. Sıcaklık, yanlış depolama ve benzeri diğer bazı faktörlerden çok hızlı bir biçimde etkilenebilirler. Aynı şekilde toprak koşulları, iklim ve hasat sırasındaki olgunlaşmışlık düzeyi gibi faktörler de sebzenin veya meyvenin Vitamin içeriğini etkileyebilirler. Ölçme şekli sebebiyle farklı sonuçların elde edilmesi ise pek de nadir görülen bir durum değildir. O yüzden 45. sayfadaki karşılaştırmalı tabloda da farklı farklı en yüksek ve en düşük değerleri sıraladık. Eğer „sizin“ Gojiberinizin ne denli Vitamin dolu olduğunu soracak olursanız, hemen fark edeceksinizdir ki düşük dereceye sahip berryler bile size en zengin besin değerlerini sağlayacaktır. Gojiberinin 29 miligramlık Vitamin içeriği de diğer meyvelere kıyasla son derece yüksektir.

Gojiberinin bir diğer özelliği de zengin B Vitamini içeriğidir. Başka türlü sadece fındıkta, tahıllarda ve tohumlarda karşılaştığımız bu oran bu küçücük meyvede de dolgun derecede mevcuttur. Gojiberinin B 1,2,3, ve 5 Vitamini içeriği bütün meyveler içerisinde birinci sıradadır ve bazı fındıkların vetohumların oranından dahi yüksektir. Bu meyveler, bahsettiğimiz güncel sağlık bilincine sahip zamane insanı tarafından B Vitamini açığını kapatmak için tüketilir. Yine de yakından incelediğimizde, bu küçük güç paketlerinin tıpkı girdikleri gibi çıktıklarını da tespit edeceğizdir.

Gerçekten de birçok insan, tohumları ve fındıkları sindirmede zorluk çekmeleri sebebiyle bu meyvelerin içerdikleri değerli maddelere erişim sağlayamazlar. Bu aşamada Gojiberi sadece lezzetli bir gıda takviyesi işlevi görmekle kalmayıp, hayati önem arz eden bu Vitaminlerin sindirimini de kolaylaştırır. Gojiberide bulunan ve Vitaminler arasında sayılan bir diğer önemli maddeyi zaten beslenmesine özen gösteren pek çok kişi duymuştur. Kastettiğimiz şey Provitamin A ya da ince bağırsak çeperlerinde A Vitaminine dönüşen Beta Karotin. Kırmızı kırmızı parlayan Gojiberilerde bu oran yine bu maddenin adını verdiği havuçtan sadece küçük bir oranda düşüktür.

Yazımızın devamında belli başlı "Gojiberi Vitaminlerinin" işlevlerini ve etkilerini kısa bir şekilde belirtmek ve tavsiye edilen günlük doza oranla içeriğini göstermek istiyoruz. Olası bir etkiyi de önceden detaylı bir şekilde anlatmaktafayda bulunmaktadır çünkü bu bilgiler ilgilenen şahıslara çok yardımcı olabilir. İncelemelerimizi yaparken, B Vitamininin multisklerözdeki potansiyel etkisiyle ilgili 2006 yılında yapılan bir araştırmaya rastladık. Yapılan hayvan deneyleri, B3 Vitamininin Multiskleröz benzeri bir hastalığı durdurabilecek durumda olduğunu göstermekteydi.

Amerika Birleşik Devletleri Boston’da bulunan Çocuk hastanesinde(Children’s Hospital) yürütülen bu araştırma göstermiştir ki, B3 Vitamininin bir formu olan Nikotinamid, bir Multiskleröz sonucu meydana gelen uzun vadeli bozuklukları önleyebilmektedir. Denekler MS hastalığına benzer bir hastalıktan muzdarip farelerdi. Araştırmacılar Vitaminin, hayvanların sinir dokularını dejenerasyondan ve yağlı izole eden dokudan koruduğunu ortaya koyabildiler. Hatta günlük bir doz Nikotinamid zarar görmüş sinir dokularını daha fazla dejenerasyondan koruyabiliyordu. Daha yüksek dozlar da koruyucu etkiyi arttırıyordu. En yüksek dozun verildiği fareler ise herhangi bir bozukluk belirtisi göstermemekteydiler.

Japon bilim adamı Shinjiro Kaneko "yaptığımız bu çalışmaların insanlar üzerinde klinik deneylerin yapılabilmesine olanak sağlamasını ve Nikotinamid’in gerçek hastalar üzerinde de kullanılabilmesini Ümit ediyoruz" ifadelerini kullanmıştır. Şimdi de listemize bir göz atalım. Aşağıda verilen oranların tamamı, 100 gram kurutulmuş Gojiberi içeriğinde yer alan oranlardır.

Provitamin A (Beta Karotin): Görme yetisi üzerinde olumlu etkileri olmasının yanı sıra hücrenin gelişmesinde ve kemik oluşumunda, derinin korunması ve yenilenmesinde de önemli rol oynamaktadır. Nefes alma, duyma, mukoza,erkeklik hormonlarının sağlıklı bir şekilde üretimi ve Embriyo’nun ana rahmi içinde sağlıklı gelişimi açısından son derece önemlidir. Kişiyi serbest radikaller yüzünden oluşabilecek zararlardan korur, ve bu vesileyle kalp hastalıkları ve kansere karşı önlem açısından rolü büyüktür. Deriyi güneş ışığına karşı da korur.

Provitamin A eksikliği belirtileri: Gece körlüğünden tam körlüğe kadar görme bozuklukları. Gelişme hastalıkları, enfeksiyonlara karşı savunma güçsüzlüğü ve lekeli ve kuru bir cilt. Kuru ve mat görünen saçlar ve kolay kırılan tırnaklar. Aynı zamanda mukozada enfeksiyonlar, kan sayımının değişmesi ve nefes alma problemleri: Önerilen günlük doz: 2-4 miligram Gojiberi içeriğinde bulunan miktar: 7,4-12,6 mg.

Vitamin B1: (Thiamin): Karbonhidratın değerlendirilmesinde etkisi vardır. Tiroit bezinin, kalbin ve kasların optimal işlevselliği açısından son derece önemlidir, sinirler için bilindik bir Vitamindir ve dayanıklılığı da arttırır. B1 vitamini eksikliği belirtileri: Gerginlik ve baş ağrıları, çabuk yorulmak, halsizlik, konsantrasyon sorunları ve depresyon. Aynı zamanda kalp şikayetleri, nefessiz kalmak, kramp ve kasılmalara sebebiyet verecek oranda kas zayıflığı. Ayrıca bağırsak ve görme bozuklukları. Bu Vitamin sıcağa karşı aşırı derecede hassastır.

Önerilen günlük doz: -1,2 miligram Gojiberi içeriğinde bulunan miktar: 0,15 ila 27 mg arasında. Vitamin B2 (Riboflavin): Yağların, proteinlerin ve karbonhidratların değerlendirilmesi, gözler ve sinir sistemi için önemlidir. Alyuvarların büyümesi ve yapılıp üretilmesi konusunda da etkilidirler.

B2 vitamini eksikliği belirtileri: Konsantrasyon eksikliği ve yorgunluk, lekeli bir cilt ve soyulan dudaklar, ayrıca mukozada tahribat, görme ve gelişim bozuklukları. Önerilen günlük doz: 1,2-1,4 miligram Gojiberi içeriğinde bulunan miktar: 1,3 mg.

Vitamin B3 (Niacin, Nikotin asidi olarak da bilinir): Kalp, damarlar, dolaşım ve sağlıklı bir cilt için son derece önemlidir, Farkındalığı ve konsantrasyonugüçlendirir, migren ve mide-bağırsak yolu rahatsızlıklarında yardımcı olur.

B3 vitamini eksikliği belirtileri: Sinir bozuklukları, yorgunluk, depresyon, iştahsızlık, baş ağrıları ve lekeli bir cilt.

Önerilen günlük doz: 13-16 miligram Gojiberi içeriğinde bulunan miktar: 4,5-88 mg.

Vitamin B5 (Panthothen asidi): Yaraların iyileşmesini hızlandırır ve vücudun savunma mekanizmalarını geliştirir. Yağların, karbonhidratların ve proteinlerin değerlendirilmesinde ve hormon oluşumu açısından önemlidir. Saçlara deriye ve mukozalara da iyi gelir.

B5 vitamini eksikliği belirtileri: Sinir ve gelişim bozuklukları, bulaşıcı hastalıklara kolay yakalanma, gerginlik, yorgunluk, uyku bozuklukları. Halsizlik ve saç ve mukoza derilerinde bozukluk.

Önerilen günlük doz: 6 miligram Gojiberi içeriğinde bulunan miktar: 1-1,2 mg. Vitamin C (Askorbin asidi): Enfeksiyonlardan korur, radikalleri yakalar ve kansere karşı korunma sağlar, bağ dokularını güçlendirir, performansı arttırır, yaraları iyileştirir, stresi azaltır, alerjilere karşı iyi bir savaşçıdır. Demirin vücut içerisindeki dolaşımı ve değerlendirilmesi için de önemlidir.

C vitamini eksikliği belirtileri: Parodontoz, diş eti kanamaları, sık burun kanaması, sık sık soğuk algınlığına yakalanmak, performans düşüklüğü, yorgunluk, yaraların geç kapanması (hatta kapanmaması), kalp ritmi bozuklukları. Önerilen günlük doz: 75-100 miligram Gojiberi içeriğinde bulunan miktar: 29-148 mg.

Kaynak: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski Goji Die ultimative Superfrucht mit einem unübertroffenen Nährstoffprofil erschienen Dezember 2007 149 Seiten, Paperback ISBN: 978-3-89385-544-5

Goji Berry Neler İhtiva Eder?

Goji, günlük harcamanın yüksek bir kısmını karşılayacak oranda makrobesinler içerir. Karbonhidrat, lipit, protein ve bitki lifleri içerir. Kuru bir goji yemişininiçeri şudur: %68 Karbonhidrat, %12 protein, %10 ar da lipit ve lifler. Böylece 100 gram goji 370 kalori içerir. Bunun 272’ si karbonhidratlardan 90’ı ise lipit tendir.

Mikrobesinler ve pitokimyasallar

11 temel ve 22 trake diyetsel mineraller
18 amino asit
6 temel vitamin
8 polisakarin ve 6 monosakarin
5 doymamış yağ asidi, temel yağ asitleri, linoleik asit, alfa-linoleik asit, beta-sitosterol ve diğer pitosteroller
5 carotenoid, beta-caroten ve zeaksatin, lutein, likopen, kriptoksatin
Sayısız fenoler ki bunlar da antioksidan özellikleri gojiye kazandırır

Aşağıdaki değerler 100 gr kurutulmuş goji içindir:

Kalsiyum: 112 mg
Potasyum: 1,132 mg
Demir: 9 mg
Çinko: 2 mg
Selenyum 50 mikrogram
Riboflavin ( Vitamin B2) : 1,3 mg
Vitamin C: Tam yelpazede 148 mg, en dar spektrumda ise 29 mg
Beta-keroten: 7mg
Zeaksatin: 25mg ve 200 mg arası değişmektedir ( Değişik araştırma sonuçlarına göre)
Poliskarin: yemişin öz ağırlığının %31 kadar bu da 100 gr da 31 g polisakarin eder.

Besleyici yapı üzerine notlar:

Yemişlerin toplanma süresi, toprak özelliği ve yemişlerin yetiştirildiği coğrafya, hasat sonrası işlemler, saklama süresi ve hatta verilen su bile yemişlerin içeriğini etkilediğinden, verilen bu değerlerin ölçülmesi ve genel üzerine tümevarımyapılabilmesini zorlaştırmaktadır. Bu sebepten dolayı her yemişin yetiştirilme tarzına göre besleyici özelliği değişik olmaktadır. En iyi bakım ile en yüksek değerler elde edilir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:30   #276 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Konjac Bitkisi - Konjac Bitkisinin Özellikleri - Konjac Bitkisinin Faydaları

Konjac bitkisi 3 yıl kadar yaşayabilen bir bitkidir. Genellikle Çin’in güneybatısındaki dağlık bölgelerde yetişir. Bu bölge pandaların yaşadığı bir bölgedir. Konjac bitkisinin çok güzel çiçeği ve meyvesi vardır. Konja kökleri glucomannan lifi açısından zengindir.

Konja lifi doğada bulunan en yüksek çözü viskozite çözünebilir lifidir. Araştırmalara göre viskozite ne kadar yüksek olursa kan şekeri seviyesi de o kadar kolaykontrol edilebilir. Konja lifi diyabet hastaları için en iyi çözünebilen liftir.

Çözülebilen Lifin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

ABD Gıda ve İlaç Dairesi üreticilerin ürün etiketlerindeki aşağıda bulunanların kullanmalarını onaylamıştır:

- Meyve, sebze ve tam tahıllı ürünler de dahil olmak üzere doymuş yağ ve kolesterol oranı düşük gıdalar kalp hastalıkları riskini azaltır.

- 3 gr çözünebilen lif içeren doymuş yağ ve kolesterol oranı düşük gıdalar kalp hastalıklarıriskini azaltır.

- Meyve, sebze ve tam tahıllı ürünlerden oluşan gıdalar, özellikle çözünebilen lif içeren gıdalar, kolesterol seviyesini dengeler ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:30   #277 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Mahmude (bingözotu)

Çitsarmaşığıgiller familyasından; Anadolu'da ve Suriye'de yetişen, sarılarak tırmanan, sürünücü ve sütlü, çok yıllık bir bitkidir. Gövdesi ince ve tüysüzdür. Çiçekleri beyaz ve sarımsı renktedir. Meyvesi 4 tohumlu, 2 gözlü bir kapsüldür. Kökleri uzun ve kalındır. Kökü, nişasta, tanen, müsilaj ve "skammonin" taşır. Ev ilaçlarında kullanılmaması tavsiye edilir.

Faydası : Kalınbağırsağa tesir eden tahriş edici bir müshildir. Frengide faydalıdır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:30   #278 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Mandalina (mandarin)

Turunçgiller familyasından; 5-6 m yüksekliğinde mandalina ağacının meyvesidir. Tatlı, kokulu, lezzetli, vitamince zengin bir meyvedir. Kabuğundan esans çıkarılır.

Faydası : Kanı temizler. Sinirleri yatıştırır. Damar sertliği, felç ve gripte faydalıdır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:33   #279 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Mantar (fütr)

Boy, biçim ve bölge bakımından büyük değişiklikler gösteren, yüz bin kadar çeşidi bulunan bir çeşit bitkidir. Karada ve tatlı sularda yaşarlar. Mantarların içinde tıbbi etkileri olanlar, gıda olarak kullanılanlar, zehirlenmelere sebep olanlar, hayvanlarda ve bitkilerde hastalık yapanlar, antibiyotik madde oluşturanlar ve kimya sanayiide kullanılanlar vardır. Yenen mantarların çoğu bazitli mantarlardır. Bunların 500 kadar cinsi ve 13500 kadar türü vardır. Sporları şişkin bir hif ucunda 4 tane olarak meydana gelir. Makbul olan türü şemsiye mantarıdır. Büyük ve göz alıcı bir şekildedir. Şapkası başlangıçta yuvarlak veya yumurta biçimindedir. Sonradan çan, şemsiye veya tabak şekline döner. Rengi beyazımtırak gri ile esmerimtırak gri arasında değişir. Çapı 25-30 cm kadardır. Eti yumuşak ve süt gibi beyazdır. Lezzeti hoştur. Yer mantarı da yenir. Huni biçimindedir. Şapkasının eti sarımtırak beyaz ve sarı kenarlıdır. Kokusu kayısıyı hatırlatır. Lezzeti ise karabiberi andırır. Hazmı güçtür.

Faydası : Etin yerini tutar. Protein değeri etten fazladır. Yorgunluğu giderir. Düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir. Kansızlığı giderir. Bedenin gelişmesinde yardımcı olur. Romatizma ve üremi olanlar yememelidir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2014, 21:33   #280 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Alfabetik sıraya göre şifalı bitkiler ve yararları

Margarit (çayır kasımpatı)

Dağlarda ve çayırlarda yetişen güzel çiçekli bir bitkidir. Kasımpatıya benzer. Dalları ufaktır. Yeşil yaprakları dantela gibidir. Çiçeklerin etrafında beyaz yaprakları vardır. Ortası altın sarısı rengindedir. Çiçekleri yaz aylarında toplanıp kurutulur.

Faydası : İdrar söktürür. Terletir. Böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Egzama, temriye gibi deri hastalıklarında şikayetleri giderir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 21
Asi Ruh, Behice, Brida, DeRDeST, donjuanhose, FeCr, Feda, GebzeLi, Jade, KaRaqiZz, LazraiL, Lothlorien, matEm, MayıS, Narsinha, Pain, Papatya, Perii, Ravza, serminnn, SonSuzLuq
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:21