Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Yürüyen Ağaç: Socratea Exorrhiza (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/76216-yuruyen-agac-socratea-exorrhiza.html)

Perii 11.12.2013 19:32

Yürüyen Ağaç: Socratea Exorrhiza
 
Yürüyen Ağaç: Socratea exorrhiza
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Yüzyıllar önce keşfedildiğinde insanı hayrete düşüren yağmur ormanları, içinde barındırdığı çok çeşitli bitki ve hayvan türleri ile evrimcileri de aynı derecede hüsrana düşürmüştür. Tropikal kuşaktaki bir ormanın diğer ormanlardan oldukça farklı bir yapısı vardır. Bir yağmur ormanında, geniş gövdelerinde çeşitli liken ve mantar türleri bulunan yaklaşık 50 metre uzunluğundaki ağaçlar yer alır. Yağmur ormanlarında, dev boyutlara ulaşan bu ağaçların arasında kalan bir ağaç türü güneş ışığından yararlanabilmek için güneş ışığını daha iyi alan bölgelere doğru hareket eder.

Amazon ormanlarında metrelerde uzunluktaki ağaçlarla birlikte yaşayan, yürüyen palmiye(Socratea exorrhiza), dayanak şeklindeki köklerini bir ayak gibi kullanarak, kendisi için yeterli miktardaki güneş ışığının olduğu bölgeye doğru yürür. Yürüyen Palmiye, güneş ışınlarının daha iyi düştüğü bölgeye doğru yeni kökler geliştirir. Arkada kalan kökler ise, öne doğru gelişen yeni kökler ağacı ileri hareket ettirdikten sona ağaçtan ayrılır ve ölür.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yürüyen palmiyeler,dayanak şeklindeki köklerini bir ayak gibi kullanarak, bir yıl içinde metrelerce uzağa yürüyebilmektedirler.

SrKn 11.12.2013 19:35

Cevap: Yürüyen Ağaç: Socratea Exorrhiza
 
vay arkdaş gece bunun yürüdüğünü görsem ben kalpten giderim heralde :p ağaç yürür mü bea :D

Mare 11.12.2013 19:37

Cevap: Yürüyen Ağaç: Socratea Exorrhiza
 
Benim yürüyesim gelmiyor ağaç yürüyor şaşırtıcı :D


Saat: 13:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.