Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Baklanın Faydaları Nelerdir / Bakla Bitkisi Hakkında Bilgi ve Resim (https://www.forumaski.com/bitkilerin-dunyasi/94665-baklanin-faydalari-nelerdir-bakla-bitkisi-hakkinda-bilgi-ve-resim.html)

KaRaqiZz 01.03.2014 23:22

Baklanın Faydaları Nelerdir / Bakla Bitkisi Hakkında Bilgi ve Resim
 
Baklanın Faydaları Nelerdir / Bakla Bitkisi Hakkında Bilgi ve Resim


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bakla Alerjisi Belirtileri, Bakla Alzheimer, Bakla Bebeğe Gaz Yaparmı, Bakla Bebeklere Ne Zaman Verilir, Bakla Bebeklere Verilirmi, Bakla Besin Değeri, Bakla Bitkisinin Faydaları, Bakla Cilt Bakımı, Bakla Cilt Lekeleri, Bakla Gaz Yaparmı, Bakla Hamilelere Zararlımı, Bakla Hangi Hastalıklara İyi Gelir, Bakla İshal Yaparmı, Bakla İstenmeyen Tüyler, Bakla Kabuğu Nasıl Soyulur, Bakla Kabuğu Tüy, Bakla Kabuğunun Faydaları, Bakla Kaç Kalori, Bakla Kan Şekerini Düşürürmü, Bakla Kan Şekerini Yükseltirmi, Bakla Kansızlık Yaparmı, Bakla Kilo Aldırırmı, Bakla Kilo Yaparmı, Bakla Kullanım Alanları, Bakla Latince İsmi, Bakla Mide Bulantısı Yaparmı, Bakla Mideye Dokunurmu, Bakla Mideye Zararlımı, Bakla Nasıl Tüketilmeli, Bakla Nasıl Yenir, Bakla Nedir, Bakla Neye İyi Gelir, Bakla Özellikleri, Bakla Parkinsona İyi Gelirmi, Bakla Resmi, Bakla Sedef Hastalığı, Bakla Sedefe İyi Gelirmi, Bakla Şeker Hastalığı, Bakla Şekere İyi Gelirmi, Bakla Şekeri Yükseltirmi, Bakla Sivilce, Bakla Tansiyonu Düşürürmü, Bakla Tansiyonu Etkilermi, Bakla Tansiyonu Yükseltirmi, Bakla Tüy Dökermi, Bakla Tüylere Etki Edermi, Bakla Ununun Faydaları, Bakla Uyku Yaparmı, Bakla Yaprağı Nasıl Yenir, Bakla Yaprağı Nerede Satılır, Bakla Yaprağı Parkinson, Bakla Yaprağının Faydaları, Bakla Zayıflatırmı, Bakla Zehirlenmesi, Baklada Bulunan Vitaminler, Baklada Hangi Vitaminler Var, Bakladaki Vitaminler, Baklanın İçindeki Vitaminler, Baklanın Şeker Hastalığına Etkisi, Baklanın Şeker Oranı, Baklanın Yararları ve Zararları Nelerdir, Hamilelikte Bakla Yenirmi



Bakla: Baklagillerden hazmı kolay ve besleyici bir bitkidir. Ev ilaçlarında çiçekleri kullanılır. Bir çeşidi olan acıbakla ise, acı ve otsu bir bitkidir. Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, Taze Bakla’ya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gr.’mında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Baklanın Bilinen Faydaları: İçerdiği yüksek orandaki lifle kabızlık çekenlere iyi gelir. Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir. Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar. Bakla ayrıca, hemoroid ve diğer kalınbağırsak sorunlarında da sağlığa yararlı etkiler sağlar. Bedenin kötü kolesterol düzeyini düşürür.

Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.

Papatya 07.04.2015 14:04

Cevap: Baklanın Faydaları Nelerdir / Bakla Bitkisi Hakkında Bilgi ve Resim
 
Baklayı pek severek yemem ama şu bir gerçek ki en faydalı sebzelerden birisi, çabucak da zamanı geçiyor :p


Saat: 13:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.