Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Mickey Rooney Kimdir? Mickey Rooney Biyografisi, Hayatı (https://www.forumaski.com/biyografiler/102049-mickey-rooney-kimdir-mickey-rooney-biyografisi-hayati.html)

KaRaqiZz 07.04.2014 23:03

Mickey Rooney Kimdir? Mickey Rooney Biyografisi, Hayatı
 
Mickey Rooney Kimdir? Mickey Rooney Biyografisi, Hayatı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hollywood’un en eski ve sevilen isimlerinden olan Mickey Rooney, hayatını kaybetti, Hollywooddan bir yıldız daha kaydı, 1930’lu yıllardan itibaren sinema dünyasında olan ve döneminin en ünlü oyuncularından olan Rooney kimdir, Mickey Rooney hayatı, Mickey Rooney filmleri burada
Hollywood’un en eski ve sevilen isimlerinden olan Mickey Rooney, hayatını kaybetti. 1930’lu yıllardan itibaren sinema dünyasında olan ve döneminin en ünlü oyuncularından olan Rooney, 200’e yakın filmde rol aldı.1930 ve 40’lı yılların efsanevi beyazperde yıldızı Mickey Rooney, 93 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi, uzun süredir birçok rahatsızlığı bulunan Rooney’nin Hollywood’daki evinde son nefesini verdiğini açıkladı. 1920’lerden günümüze kadar çalışmasıyla Hollywood’un en uzun süren kariyerlerinden birine sahip olan Rooney, Hardy Boys filmlerindeki Andy Hardy rolüyle hafızalara kazındı. Aynı zamanda dönemini n yapımcısına en çok kazandıran aktörlerinden biri olan Rooney, iki kez de Oscar ödülüne layık görülerek, altın heykelciği evine götürmeyi başarmıştı. Oyunculuğa çocukken başlayan Rooney, rol aldığı sayısız film, tiyatro oyunu, müzikal ve televizyon dizisinin yanı sıra çalkantılı özel hayatıyla da oldukça konuşuldu. Ünlü aktör ilki unutulmaz aktrist Ava Gardner ile olmak üzere sekiz kez dünya evine girmişti . (euronews). Los Angeles Polisi'inin ifadesine göre, aktör Mickey Rooney dün ailesiyle beraber olduğu sırada Hollywood'un kuzeyindeki evinde 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Çok küçük yaşta girdiği Hollywood dünyasında “Andy Hardy” karakteriyle 1930’lu ve 40’lı yıllarda 20’ye yakın filmde rol alarak ünlenen Rooney, 1939 yılındaki “Babes in Arms” isimli müzikalindeki rolüyle ile büyük ilgi toplamıştı. Elizabeth Taylor ile beraber rol aldığı 1944 yapımı Oscarlı film “National Velvet” ve Audrey Hepburn ile oynadığı “Breakfast at Tiffany's” Rooney’in yer aldığı önemli filmler arasında bulunuyor. 1979 yılında “The Black Stallion” isimli filmdeki performansıyla 'En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu' adaylığı dâhil toplamda 4 kez Oscar’a aday gösterilen Rooney, 1979 yapımı Broadway Müzikali “Sugar Babies”’deki performansıyla Tony Ödülü’nü kazanmıştı. Hayatı boyunca sekiz kez evlenen Rooney, ilk evliliğini Ava Gardner ile yapmıştı. Aynı zamanda 1983 yılında American Film Enstitüsü (AFI) tarafından verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazanan Rooney, Hollywood’un efsane isimleri arasında yer alıyor. Mickey Rooney yaşamı boyunca çalışan ABD'li film yönetmeni ve oyuncu. Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazandı, bunlara bir Oscar, bir Altın Küre ve bir Emmy dahildir.


Saat: 18:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.