Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Adnan Çakıroğlu Kimdir? (https://www.forumaski.com/biyografiler/110852-adnan-cakiroglu-kimdir.html)

YeşiL6 23.05.2014 10:48

Adnan Çakıroğlu Kimdir?
 
Adnan Çakıroğlu Kimdir?

adnan çakıroğlu kimdir,adnan çakıroğlu enver çetmeli,adnan çakıroğlu yapı statiği,adnan çakıroğlu haberleri,adnan çakıroğlu yapı statiği 1,adnan çakmakçıoğlu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Prof. Adnan Çakıroğlu ; 1920 İstanbul doğumludur. 5 Temmuz 2001 İstanbulda hayatını kaybetmiştir. doğan Prof. Adnan Çakıroğlu, İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra, o zamanki adı Yüksek Mühendis Mektebi olan İstanbul Teknik Üniversitesine girmiş ve 1944 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun olmuştur. Mezun olduğu yıldan itibaren kesintisiz olarak yarım asırı aşan bir süreyi kapsayan aktif eğitimcilik yaşamında yaklaşık olarak on bin öğrenci yetiştirmiş, ülkemizde ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde görev yapmakta olan bilim adamlarının yetişmesine de doğrudan veya dolaylı olarak önemli katkılarda bulunmuştur. Bu süre içinde yayınlanmış olan 10 adet kitap, Türkçe veya çeşitli dillerde yayınlanmış 62 adet ulusal veya uluslararası bilimsel makale ile ülkemizdeki yapı mühendisliği biliminin gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenmiştir.

Üstün yeteneklerinin yanında özverili çalışmalarının doğal sonucu olarak, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından verilen ilk Bilim Ödülüne layık görülen Prof. Adnan Çakıroğlu, aynı kurum tarafından verilen Bilim ve Hizmet Ödüllerini birlikte alan ilk bilim adamıdır.

Prof. Adnan Çakıroğlu seçkin bilimsel niteliklerinin yanında özverili, sevecen ve mütevazı kişiliği ile tüm İTÜ mezunlarının sevgi ve saygı duyduğu bir meslektaşı, ağabeyi ve hocası olmuştur.

Prof. Adnan Çakıroğlu 5 Temmuz 2001 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.


Saat: 03:23

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.