Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Alphonse ,Maria ,Mucha, Kimdir? (https://www.forumaski.com/biyografiler/115933-alphonse-maria-mucha-kimdir.html)

YeşiL6 20.06.2014 17:03

Alphonse ,Maria ,Mucha, Kimdir?
 
Alphonse ,Maria ,Mucha, Kimdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Alphonse Mucha, Avrupada 20. yüzyıl öncesinde ve sonrasındortaya çıkan ve ismini Siegfried Bingin 1895de Pariste açtığı LArt Nouveau dükkanından alan Art Nouveau (yeni sanat) hareketinin temsilcisi Çekoslovak bir sanatçıdır. Bu hareketin özelliklerinden biri de her şeyi sanata katma (her şeyi sanat yapma) ve yaşam ile sanat arasındaki bölünmeyi ortadan kaldırma teşebbüsüdür.
1887de Parise gitti ve gerçekte yoksullaşmış ve açlıktan ölen bir sanatçı hayatı yaşarken Academie Juliende eğitim gördü. Fakat 1895de Gismonda tiyatrosundaki sanatçı Sarah Bernhardtin görünüşü için bir poster tasarladı ve bu ona bir gece içinde başarıyı getirdi. Yıllarca onla birlikte çalışarak, onun sahne görünüşleri için posterler ve rol gereği taktığı takıları tasarladı.
Sonraları ise Parisli ünlü mücevherci (kuyumcu) Georges Fouquet (1862-1957) için mücevherler tasarladı. Dönemin kadın ve cinselliğe bakışında oldukça sert ve baskıcı Viktoryen tutumunun yerini kademeli olarak daha özgürlükçü bir tutum almaktaydı ve Muchanın kadın formuna ve doğal estetiğine hayranlığından doğan yeteneği, dönemin ruh değişikliğiyle mükemmel bir uyum içindeydi. Resimleri ve Çizimleri doğal dişi şekillerin akıcı ve kıvrımlı hatlarını vurgularlar.

19. yüzyıl korseleri Amerikalı ve İngiliz kadınları için artık eskimişlerdi. Tipik Viktoria dönemi kadınları, gergin korseli belleri ve kırılgan, solgun adeta kum saati kanısı uyandıran formları ile kocalarının yüksek sosyal statülerini göstermişlerdi. Bazı feministler, korsenin kadınların hareket kabiliyetini kısıtlayarak, erkeklerin kadınlar üzerindeki kontrolünün simgesi olarak, kadınların doğal formlarını rahatsız edici bir şekilde çarpıttığı kanısındaydılar.


Saat: 22:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.