Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Amberin Zaman kimdir? -Amberin Zaman Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/131475-amberin-zaman-kimdir-amberin-zaman-biyografisi.html)

EbruLi 16.09.2014 09:10

Amberin Zaman kimdir? -Amberin Zaman Biyografisi
 
Amberin Zaman kimdir? -Amberin Zaman Biyografisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Amberin Zaman, Türk gazeteci, Taraf gazetesi yazarı ve TV yorumcusudur. Bangladeşli olan babası Arshad-uz Zaman, 1950’li yıllarda Paris’te Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri İstanbul olmuştur. Pakistan’ın İstanbul Büyükelçiliğinde basın ataşeliği yapan baba Zaman, İstanbul’da Notre Dame de Sion mezunu olan Vasfiye Kalmuk’tan Türkçe dersleri aldı. Zaman ve Kalmuk arasında ilişki evlilik ile sonuçlandı. Amberin Zaman, çiftin bu evliliğinden olan iki kızlarından birisidir ve New York’ta doğmuştur. Babası Arshad-üz Zaman Cezayir’de İslam Birliği Konferansı genel sekreterliği yardımcılığı yaptığı zamanlarda, Abdullah Gül, Nevzat Yalçıntaş, Eklemettin İhsanoğlu’yla birlikte çalışma imkanı da bulmuştur. Üniversiteyi İsviçre’de bitiren Amberin Zaman, 2004 yılında Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile evlenmiştir.
Amberin Zaman kimdir?Gazetecilik Yaşamı
Amberin Zaman 1992 yılından beri aralarında The Washington Post ve The Daily Telegraph olmak üzere çeşitli yabancı basın organlarında Türkiye muhabirliği, The Economist dergisi ve Los Angeles Times gazetesinin Türkiye temsilciliği görevlerini yapmış, BBC World’de Türkiye ve eğitim sisteminin ülkedeki etkileri konulu programda yorumcu olarak görev almıştır. Zaman, yayın hayatına başladığı 2007 yılından itibaren Taraf’ta çalıştıktan sonra Mart 2010’da Habertürk’e geçti. Bu gazete ile yollarını ayırdıktan sonra Mayıs 2013’ten itibaren yeniden Taraf gazetesinde köşe yazmaya başladı.
Eleştiriler
Amberin Zaman Ahmet Hakan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile ilişkilerini eleştirmiş kendisi de buna sert bir karşılık vermiştir. 2014 yılı Ağustos ayında ise Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı bir konuşmada Amberin Zaman’a yönelik olarak; “Orada da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış. Edepsiz bir kadın. Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini. Haddini bil eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun.Haddini bil, edepsiz kadın.” şeklinde sözler kullanmıştır. Bu sözler medyada geniş yer bulmuş ve Amberin Zaman 8 Ağustos 2014 tarihli Taraf gazetesi köşe yazısında “Önce insan ol!” başlığını kullanarak Erdoğan’a yanıt vermiştir.


Saat: 22:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.