Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Kültür - Sanat > Biyografiler
facebook bağlan


Refika Birgül Kimdir?

Biyografiler kategorisinde açılmış olan Refika Birgül Kimdir? konusu , Refika Birgül Kimdir? Refika Birgül, (d.19 Mayıs 1980, İstanbul), Refika'nın Mutfağı'nın kurucusu, yemek kitabı/gazete yazarı, TV programcısı Refika’nın Mutfağı / Cooking New Istanbul Style kitabının yazarı, Hürriyet Gazetesi Cumartesi ekinde ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.02.2015, 00:11   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Refika Birgül Kimdir?



Refika Birgül Kimdir?

Refika Birgül, (d.19 Mayıs 1980, İstanbul), Refika'nın Mutfağı'nın kurucusu, yemek kitabı/gazete yazarı, TV programcısı

Refika’nın Mutfağı / Cooking New Istanbul Style kitabının yazarı, Hürriyet Gazetesi Cumartesi ekinde Refika'nın Mutfağı adlı köşesinde yemek yazıları yazıyor, Mucize Lezzetler adlı yemek programını hazırlıyor.

Yaşamı

Anne tarafından Kıbrıs, baba tarfından Nevşehirli olan Refika; aile fertlerinin doktor olduğu bir ailede büyür. İlkokulu Yeşilköy’de Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu’nda, liseyi Robert Kolej’de bitirir. Lise yıllarında siyah beyaz fotoğrafa çok meraklıdır, karanlık odada uzun saatler geçirir. Yine o dönemde, matematik ve fiziği birleştirerek bir dans projesi hazırlar. Koç Üniversitesi’nde Psikoloji okur. Lisans eğitiminden sonra da London Business School’da liderlik eğitimi alır.

İş Deneyimi

Üniversitenin ilk yıllarında Yavuz Turgul’un reklam ajansı Medina Turgul’da çalışırken, reklamcı olma hayaliyle okulu bırakmaya karar verir. O dönemde İstanbul depremi gerçekleşince bu kararından vazgeçer ve VoIP ( voice over internet protocol) denilen alanda kendi işini kurar ve ilk parasını da buradan kazanır. Mezun olduktan sonra IF Istanbul Bağımsız Filmler Festivali ve ardından İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) organizasyon bölümünde çalışır. Son olarak da Özel Doğan Hastanesi’nde beş buçuk sene boyunca üst düzey yönetici ve sonrasında genel müdür olarak görev yapar.

Mutfakla İlişkisi

Mutfakla ilişkisi, boyu ocak seviyesindeyken tüm aileye bol köpüklü Türk kahvesi yaparak başlar. Akdeniz mutfağını Kıbrıslı annesinden, teyze ve dayılarından; İç Anadolu mutfağını ise Nevşehirli babasından, dede, hala ve yengelerinden öğrenir. Akrabalarını görmek için gittiği Londra’da damak zevki iyice gelişir. Hep daha farklısını arar, bulamayınca da kendi yapmak ister. Matematik sevdasıyla yemeklerin algoritmasını çıkarmaya çalışır. Bir röportajında “bazı insanların dünyaya sevmek için geldiğine inanıyorum. Ben onlardanım. Yemek yapmak da bu sevgiyi gösterme halinin basit bir şekilde vücut bulması aslında” diyor.

Kitabı

Nisan 2010’da çevirisini de kendisinin yaptığı Refika’nın Mutfağı/Cooking New Istanbul Style ingilizce/türkçe olarak çıkar. İlk baskı 1,5 ayda tükenir. New York MoMA (Museum of Modern Art) Destination: Istanbul sergisi, kitabın MoMA’da satılmasını uygun görür.

Gazete Yazıları

Mayıs 2010'dan beri Hürriyet Cumartesi ekinde tam sayfa, mevsime uygun Türk mutfağından tarifler vermekte ve fikir yazıları yazmaktadır.

Refika’nın Mutfağı Atölyesi

Refika İstanbul’da Kuzguncuk’ta oturur. Kitabı çıktıktan sonra bir mutfak atölyesine ihtiyaç duymaya başlar. Kuzguncuk’ta, Rum mimar Simotas tarafından yapılan ve 30 yıldır uykuda olan binada uzun süren bir tadilata girişir. Hayalinde “her metrekaresinde farklı bakış açılarının ve meslek gruplarının yer aldığı, farklı bir iş disiplinin hüküm sürdüğü, sadece 35 yaş altı genç insanların çalıştığı, özellikle ilk işini kuran insanlara bir kuş yuvası niteliğinde olan bir bine ve mutfak atölyesi” olduğunu söyler. Bugün Simotas Binası'nda mimar, avukat, reklamcı, dansçı, terzi, heykeltıraş, fotoğrafçı gibi farklı meslek gruplarından insanlar birlikte çalışıyor.

TV Programı

2011 Ekim’de, Kuzguncuk’taki kendi mutfak atölyesinde Mucize Lezzetler adlı programını hazırlamaya başlar. Program NTV‘de her hafta sonu yayınlanmaktadır. Programı, kitabın da fotoğraflarını çeken Alp Korfalı, her programda farklı bir konsept uygulayarak çekmektedir.

Kendi deyimiyle en büyük düşü bir Fransız’ın evinde lahmacun yaptığı günü görebilmek olan Refika, bugün Kuzguncuk’taki atölyesinde program çekimlerine, her hafta Hürriyet Cumartesi ekinde tam sayfa yazı yazmaya devam etmektedir

Yayınlanmış Kitapları

Refika'nin Mutfağı / Cooking New Istanbul Style , 2010, 372s, Boyut

Gazete Yazıları

Refika Birgül_Refika'nın Mutfağı_Hürriyet Cumartesi

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
DeRDeST
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:16