Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Kültür - Sanat > Biyografiler
facebook bağlan


Julia Child Kimdir?

Biyografiler kategorisinde açılmış olan Julia Child Kimdir? konusu , Julia Child Kimdir? Julia Child (kızlık soyadı: McWilliams; d. 15 Ağustos 1912-ö. 13 Ağustos 2004), ABD'li şef, yazar ve televizyon programcısı. 1960'lı ve 1970'li yıllardaki TV programlarıyla hızlı ve pratik ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.02.2015, 18:49   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Julia Child Kimdir?



Julia Child Kimdir?



Julia Child (kızlık soyadı: McWilliams; d. 15 Ağustos 1912-ö. 13 Ağustos 2004), ABD'li şef, yazar ve televizyon programcısı. 1960'lı ve 1970'li yıllardaki TV programlarıyla hızlı ve pratik mutfağa alışkın ABD'lilere Fransız mutfağını ve pişirme tekniklerini öğretti. En bilinen kitabı Mastering the Art of French Cooking (Fransız Yemek Pişirme Sanatında Ustalaşmak) 1961'de yayımlandı.

Biyografi

Julia Child, 1912 yılında zengin bir ailenin kızı olarak Pasadena, Kaliforniya'da dünyaya geldi. 1946 yılında, Fransa'da yıllarını geçirmiş ve iyi şarap ve lezzetli yemek düşkünü olan Paul Cushing Child ile evlendi. ABD hükümeti, Paul'ü Marshall Planı çerçevesinde ABD lehine kamuoyu yaratmak üzere Paris'e atadı. Fransız mutfağıyla tanıştığı Paris, Julia Child'ın hayatında bir kırılma noktası oldu. Paris'teki evlerine taşınır taşınmaz kısa sürede bir Fransız gibi alışveriş yapmayı ve yemek pişirmeyi öğrenmeye başladı. Kocası Paul'ün eve getirdiği Larousse Gastronomique ile ufkunu daha da genişletti.

Yeteneğinin farkına varan Julia, Cordon Bleu adlı ünlü yemek okuluna yazıldı. Burada ünlü şef Max Bugnard'tan dersler aldı. Julia Child daha sonra bir yemek kitabı yazmak isteyen iki Fransız kadınla, Simone “Simca” Beck ve Louisette Bertholle ile tanıştı. Bu tanışıklık, Amerikan popüler tarihinin dönüm noktalarından biri olan Mastering the Art of French Cooking (Fransız Yemek Pişirme Sanatında Ustalaşmak) isimli kitapla sonuçlandı.

1950'lerde Amerikalılar'ın yemek kitabı olarak kullandığı en önemli kaynak, Irma Rombauer'in 1936'da yayımlanan Joy of Cooking 'ydi (Yemek Yapmanın Keyfi). Orta sınıf aileler için çok zaman almayacak pratik yemekler sunmak üzere yazılan kitap, Amerikalılar'ın çabuk ve hazır yemek anlayışına dayalı mutfak alışkanlığına uymaktaydı. Bu nedenle Julia Child ve arkadaşlarının hazırladığı, 700 sayfayı bulan ve bazı tariflerin 4 sayfa tuttuğu kitap yayınevi editörleri tarafından basılabilir bulunmadı. Kitap ve Child'ın kaderi taslağın genç editör Judith Jones'un eline geçmesiyle değişti. Jones ticari riski büyük olan Fransız Mutfağı Ansiklopedisi'ni basma kararı aldı, kitap beklentilerin de üzerinde bir satış rakamına ulaştı.

Julia Child, 1963 yılında başlayan televizyon programıyla birlikte, Amerikan halkının ilgisini daha da çekti. Baguette yapmak için, daha sonra kanserojen olduğu ortaya çıkan asbest levha kullanımını tavsiye etmesi ve bu hatasını hemen düzeltmesi haricinde, hayranlarının hep ilgi odağı oldu. 1966 yılında Time dergisinin kapağına çıktı.

1994'te eşi Paul'ü kaybeden Julia Child 2001'de emekliye ayrıldı. Evini bir üniversiteye, mutfağını ise ABD Ulusal Tarih Müzesi'ne bağışladı. 2000 yılında Fransa tarafından Legion d'Honneur nişanı,2003 yılında da ABD tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi.

Julie & Julia

Türkiye'de 16 Ekim 2009 tarihinde gösterime giren ve Julia Child'ın hayatından kesitler sunan, Nora Ephron'ın yazıp yönettiği Julie & Julia adlı filmde Julia Child'ı Meryl Streep canlandırmıştır.

Child'ın çalışmaları

Televizyon
  • The French Chef (1963–1973)
  • Julia Child & Company (1978–1979)
  • Julia Child & More Company (1980–1982)
  • Dinner at Julia's (1983–1985)
  • The Way To Cook (1989) altı tane bir saatlik kasetler
  • A Birthday Party for Julia Child: Compliments to the Chef (1992)
  • Cooking with Master Chefs: Hosted by Julia Child (1993–1994) 16 bölüm
  • Cooking In Concert: Julia Child & Jacques Pepin (1993)
  • In Julia's Kitchen with Master Chefs (1994–1996), 39 episodes
  • Cooking in Concert: Julia Child & Jacques Pepin (1995)
  • Julia & Jacques Cooking at Home (1999–2000) 22 bölüm
  • Julia Child's Kitchen Wisdom, (2000) iki saatlik özel
DVD
  • Julia Child's Kitchen Wisdom (2000)
  • Julia and Jacques: Cooking at Home (2003)
  • Julia Child: America's Favorite Chef (2004)
  • The French Chef: Volume One (2005)
  • The French Chef: Volume Two (2005)
  • Julia Child! The French Chef (2006)
  • The Way To Cook (2009)
  • Baking With Julia (2009)
  • Julie & Julia (2009)
Kitaplar
  • Mastering the Art of French Cooking (1961), Simone Beck ve Louisette Bertholle ile—ISBN 0-375-41340-5
  • The French Chef Cookbook (1968)—ISBN 0-394-40135-2
  • Mastering the Art of French Cooking, Volume Two (1970), Simone Beck ile—ISBN 0-394-40152-2
  • From Julia Child's Kitchen (1975)—ISBN 0-517-20712-5
  • Julia Child & Company (1978)—ISBN 0-345-31449-2
  • Julia Child & More Company (1979)—ISBN 0-345-31450-6
  • The Way To Cook (1989)—ISBN 0-394-53264-3
  • Julia Child's Menu Cookbook (1991), Julia Child & Company ve Julia Child & More Company çalışmalarının tek sürümlük edisyonları—ISBN 0-517-06485-5
  • Cooking With Master Chefs (1993)—ISBN 0-679-74829-6
  • In Julia's Kitchen with Master Chefs (1995)—ISBN 0-679-43896-3
  • Baking with Julia (1996)—ISBN 0-688-14657-0
  • Julia's Delicious Little Dinners (1998)—ISBN 0-375-40336-1
  • Julia's Menus For Special Occasions (1998)—ISBN 0-375-40338-8
  • Julia's Breakfasts, Lunches & Suppers (1999)—ISBN 0-375-40339-6
  • Julia's Casual Dinners (1999)—ISBN 0-375-40337-X
  • Julia and Jacques Cooking at Home (1999), Jacques Pépin ile—ISBN 0-375-40431-7
  • Julia's Kitchen Wisdom (2000)—ISBN 0-375-41151-8
  • My Life in France (2006, ölümünden sonra), Alex Prud'homme ile—ISBN 1-4000-4346-8
  • (toplama) American Food Writing: An Anthology with Classic Recipes, ed. Molly O'Neill (Library of America, 2007) ISBN 1-59853-005-4
Ödülleri
  • 1965: Peabody Award for Personal Award for The French Chef
  • 1966: Emmy for Achievements in Educational Television- Individuals for The French Chef
  • 1972: Emmy for Special Classification of Outstanding Program and Individual Achievement – General Programming for The French Chef (nominated)
  • 1980: U.S. National Book Awards for Current Interest (hardcover) for Julia Child and More Company[1]
  • 1994: Emmy for Outstanding Informational Series for Cooking with Master Chefs (nominated)
  • 1996: Daytime Emmy Award for Outstanding Service Show Host for In Julia's Kitchen with Master Chefs
  • 1997: Daytime Emmy Award for Outstanding Service Show Host for Baking with Julia (nominated)
  • 1999: Daytime Emmy Award for Outstanding Service Show Host for Baking with Julia (nominated)
  • 2000: Daytime Emmy Award for Outstanding Service Show Host for Julia & Jacques Cooking at Home (nominated)
  • 2001: Daytime Emmy Award for Outstanding Service Show Host for Julia & Jacques Cooking at Home

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
DeRDeST
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 14:59