Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   İlhan Cihaner Kimdir? İlhan Cihaner Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/147897-ilhan-cihaner-kimdir-ilhan-cihaner-biyografisi.html)

DeRDeST 22.02.2015 21:07

İlhan Cihaner Kimdir? İlhan Cihaner Biyografisi
 
İlhan Cihaner Kimdir? İlhan Cihaner Biyografisi

İlhan Cihaner, İlhan Cihaner Kimdir, İlhan Cihaner Biyografisi, İlhan Cihaner Hayatı, İlhan Cihaner Resimleri, İlhan Cihaner Ne İş Yapar, İlhan Cihaner Hakkında

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İlhan Cihaner (d. 23 Şubat 1968, Kağızman, Kars), Türk hukukçu ve siyasetçi.

Kağızman'ın Kömürlü köyü'nde doğan Cihaner ilköğretimi Kars’ta, orta öğretimi Ankara'da tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ve hukuk alanında yüksek lisans yaptı.

1994 yılında başladığı cumhuriyet savcılığı görevinde Reyhanlı, İdil, Çamlıdere'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı.

Cihaner, 1999 yılında Şırnak'ın İdil İlçesi'nde görev yaparken, 1989 yılında öldürülen üç köylünün dosyasını açarak, JİTEM'in önemli isimleri olan Albay Arif Doğan, 1993 yılında öldürülen Cem Ersever, Yüzbaşı Sinan Yaşar, itirafçı İbrahim Babat'ın da aralarında bulunduğu kişiler hakkında iddianame hazırladı.

Vezirköprü ve Alaşehir'de başsavcılık görevlerinin ardından Cihaner, Erzincan Cumhuriyet başsavcısı olarak görev yaparken 2007 yılında İsmail Ağa cemaatiyle ilgili olarak başlattığı soruşturma tutuklanmasına kadar varan bir dizi gelişmeye sebep oldu. Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2011 yılında yapılan seçimlerde CHP'den Denizli milletvekili seçildi. 2012 yılında yapılan CHP Kurultayında Parti meclisi üyesi seçildi. 1 Ekim 2012'de yayın hayatına başlayan günlük gazete soL'da "Çıngı" isimli köşesinde haftanın iki günü yazıları yayınlanmaktadır. Cihaner, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.


Saat: 00:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.