Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Spiker Ayşenur Yazıcı Kimdir? Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/158964-spiker-aysenur-yazici-kimdir-biyografisi.html)

DeRDeST 05.07.2015 08:41

Spiker Ayşenur Yazıcı Kimdir? Biyografisi
 
Spiker Ayşenur Yazıcı Kimdir? Biyografisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ayşenur Yazıcı 1958 yılında Elazığ'da ilk çocuk olarak dünyaya geldi. İlkokulu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde, ortaokulu Paris'te, liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde, üniversiteyi Fransa'nın Lyon şehrinde Rhone Akademisi'nde tamamladı. Kozmetoloji ve sahne sinema sanatları eğitimi aldı.

1983 Yılında İzmir TRT de çalışmaya başladı. TRT'deki işine devam ederken Christian Dior firmasının Türkiye temsilciliğinde 5 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı. Printemps Mağazalarının reklâm, animasyon ve halkla ilişiler müdürlüğü görevinde bulunduğu yıllarda geniş çerçeveli kozmetik promosyonlarının ilk uygulayıcısı ve tanıtıcısı oldu.

Yazıcı, 1990 Yılından beri özel televizyonlarda spiker olarak çalışmakta ve programlar yapmaktadır. Bu meslekte 50'den fazla ödülü bulunuyor. Türk Dil Kurumu tarafından en büyük unvan olan "Türkçeyi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görüldü.

Ayşenur Yazıcı, Zülfü Livaneli'nin Şahmeran filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile beraber çalıştı. 1990 Yılından bu yana çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırladı ve yayımladı, gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

Kitapları:

Epsilon Yayınevi

Ekmek Arası Hayat
Bedriye
Kadınlar Ağlar
Makyajda Sihirbazlık Numaraları
Son 13 Gün
Sizin Hikayenizi Çaldım

Boyner Yayınevi

Yaşama Yetişemeyenlere Mucize Çözümler

Doğan / Egmont Yayınevi

Sensin Mağara Adamı

Nemesis Yayıncılık

Çocuk Gelin
Dil Kafirleri
Son Lobotomi
Kendinden Utanmak

Yazıcının romanlarından bazıları 3 dile çevrilmiş, yurtdışında "Andrea And" takma adıyla yayımlanmaktadır. Antoloji şiir yarışmasında ödül almıştır.

Ayşenur Yazıcı ayrıca renklerle terapi ve yaşam üzerine etkileri, düşünce gücünün yaşamımıza etkisi üzerine üniversitelerde seminerler vermektedir.

Evrensel enerjiyi kullanma tekniğine dayalı öğreti olan Reiki'de mastırdır. Tasavvufa Mesnevi'ye, Fîhi Mâ Fih'e özel bir tutkusu vardır. İngilizce ve Fransızca bilen Yazıcı bir çocuk annesidir.

Nasil.TV


Saat: 21:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.