Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Lleyton Hewitt Kimdir? (https://www.forumaski.com/biyografiler/160906-lleyton-hewitt-kimdir.html)

YeşiL6 20.07.2015 13:06

Lleyton Hewitt Kimdir?
 
Lleyton Hewitt Kimdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Lleyten Hewitt, 24 Şubat 1981 tarihinde, Avustralya’nın Adelaide şehrinde dünyaya gelmiştir. 1998 yılında profesyonel tenis kariyerine başlayan Avustralyalı sporcu, ülkesinin en tanınmış sımaları arasında yer almaktadır. 1.80 boyundaki Hewitt, sağ elini kullanmaktadır. Kariyeri boyunca birçok müsabakada görev yapan Hewitt, özellikler 2000’li yılların başında adından sıkça söz ettirmeyi başarmış nadir sporcular arasında yer almaktadır. 1998 yılında aktif tenis kariyerine adım atan sporcu, 19 Kasım 2001 tarihinde, dünya 1 numarası olmayı başarmıştır. Bu anlamda Avustralya’nın gelmiş geçmiş en iyi erkek tenisçisi olan Hewitt, kariyeri boyunca, 30 turnuvada birincilik sevinci yaşamayı başarmıştır. Çıktığı 254 müsabakada, %70.8’lik bir galibiyet yüzdesi elde eden Lleyten Hewitt, 2 kez Grand Slam kazanma başarısı göstermiştir.

Çiftlerde de bir süre mücadele etmiş olan Hewitt, burada toplam 3 turnuva kazanabilmiştir. Asıl başarılarını teklerde elde eden Avustralyalı raket, kazandığı iki Grand Slam’in ilkini, 2001 yılında Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda elde etmiştir. Burada sergilediği performansla birçok otoriteden tam not almayı başaran sporcu, sonrasında ise, Wimbledon’u kazanarak kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarmamıştır. Ancak 2001’de gelen Amerika Açık ve 2002’de gelen Wimbledon zaferlerinin ardından herhangi bir Grand Slam kazanamayan Lleyton Hewitt, 2005’te memleketi Avustralya’da Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda finale kadar yükselme başarısı göstermiştir. Ancak Hewitt, finale kadar yükselse de kupayı rakibine kaptırmıştır. Fransa Açık Tenis Turnuvası ise, Hewitt’in Grand Slam bazında mücadele edip en başarısız sonuçlar aldığı organizasyondur.

Elde edilen 2 Grand Slam zaferinin yanı sıra Grand Slam’leri kazandığı tarihler olan 2001 ve 2002’de ayrıca 4’lü turnuvalara katılan Hewitt, burada kupaları rakiplerine kaptırmamış ve şampiyon olmayı başararak Grand Slam zaferlerinin yanı ikincil nitelikte iki de turnuva eklemiştir. Kariyeri boyunca, birçok organizasyonda boy göstermiş olan Lleyton Hewitt, toplam 20.5 milyon $’lık bir ödülün de sahibi olmuştur. Halen tenis kariyerini resmi olarak sonlandırmayan Avustralyalı sporcu, aktif olarak tenis yaşamını fiilen sonlandırmış bir durumdadır. Öyle ki Hewitt, günümüzde Dünya Tenis Klasmanı’nın 117. basamağında yer almaktadır. Hewitt, 1998 yılından bu yana mücadele ettiği çiftlerde ise, sadece 1 kez final oynamış ve bu finali de kazanmıştır. Final, 2000 yılında Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda oynanmıştır. Herhangi bir olimpiyat başarısı bulunmayan Lleyton Hewitt, aynı zamanda çiftler karışıkta da mücadele etmiştir. Burada en başarılı sonucu, 2000 yılında Wimbledon’da final oynamak olan Hewitt, herhangi bir kupa kaldırma başarısı gösterememiştir.


Saat: 17:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.