Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Seyfi Yerlikaya Kimdir? Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/167304-seyfi-yerlikaya-kimdir-biyografisi.html)

Behice 16.09.2015 21:56

Seyfi Yerlikaya Kimdir? Biyografisi
 
Seyfi Yerlikaya Kimdir? Biyografisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

29 Ocak 1977 yılında Tunceli'nin Ovacik ilçesinde doğdu. On kardeşli bir ailenin dokuzuncusudur. İlk ve orta tahsilini memleketinde tamamladı. 1996 yılında Elazığ Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşti. Müziğe olan tutkusu çocukluk yıllarında başlar. Babasının hediye ettiği bir bağlamayla ve o zamanlar sürekli dinlediği Zülfü Livaneli ve Ahmet Kaya şarkılarından etkilenmesi ilerde yapacağı müzik tarzının temelini o yıllarda atmıştır.

Kendi imkanlarıyla bağlama çalmaya başlamış, bu konuda en büyük destekcileri de Ovacıktakı bağlama ustadları Murat Aydın ve Yaşar Tosun olmuştur. İstanbul'a yerleştikten sonra bir süre sağlık sektöründe çalışıp daha sonra tekrar müziğe geri döndü. O sıralar çeşitli türkü barlarda sahne yapmaya basladı. Hasan Hüseyin Demirel ile tanışmasından sonra ilk albüm çalışmasına başladı. Bağrında Vurulaydım adlı albümü Seyhan Müzik tarafından yayımlandı. Daha sonra Sendendir ve Sahipsiz Öyküler adlı albümleri de Seyhan Müzik tarafından yayımlandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2006'da mezun oldu.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


2000 yılından itibaren Seyhan Müzik Şirketinde Genel Koordinator olarak çalışmaya başlamış. Bu görevini şu anda da devam ettirmektedir. 30'un üzerinde prodüksiyonun yapımcılığını da yapmıştır. Kendi tarzını özellikle son albümüyle daha da şekillendiren Seyfi Yerlikaya aynı zamanda albümlerinde eserlerinin düzenlemelerini ve birkaç eserin aranjmanını da kendisi yapmaktadır.

EbruLi 16.09.2015 21:57

Cevap: Seyfi Yerlikaya Kimdir? Biyografisi
 
Ben hep seni dusunurumm..
Iste bu harikadirr.

🍫


Saat: 09:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.