Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Müjde Ar Kimdir? Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/171738-mujde-ar-kimdir-biyografisi.html)

YeşiL6 25.11.2015 11:52

Müjde Ar Kimdir? Biyografisi
 
Müjde Ar Kimdir? Biyografisi

Müjde Ar kimdir, Müjde Ar kaç yaşında, Müjde Ar sosyal medya hesapları, Müjde Ar nereli, Müjde Ar gerçek adı, Müjde Ar Wikipedia

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Asıl ismi Kamile Suat Ebrem olan Müjde Ar Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Annesi söz yazarı olan Aysel Gürel ve babası da gazeteci olan Vedat Akın’ın ilk çocuklarıdır. Genel olarak 1080li yıllarda çekilmiş olan birçok filminde sinemada kadın kimliğine özgürlük ve kadına olan cinselliğe farklı bir bakış açısı getirmiştir. Böylece Türk sinemalarında kadının temsilliğinin değişmesini sağlamıştır. *Müjde Ar 8 yaşlarına yakın Oraloğlı Tiyatrosu’nda sahneye çıkarak oyunculuğa adım attı. 1970lerde ise fotoroman oyunculuğuna başlayan Ar, tiyatro ve mankenlik de yapmıştır. Devamında ise Halid Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri olan Aşk-ı Memnu kitabının ilk televizyon uyarlamasındaki 1975 yapımı dizide Bihter karakterini canlandırarak bir anda ünlü oldu ve sinema alanına geçiş yaptı. 1977 ile 1981 arasında da piyasanın isteklerine göre birçok sinema filminde rol almıştır. Daha sonrasında da bir süre şarkı söyleyerek sahne almıştır. Devamında da Atif Yılmaz’ın Deli Kan ve Ömer Kavur’un yönettiği Ah Güzel İstanbul gibi iddialı birçok filmde yer alarak çoğu sinema oyuncusunun cesaret edemediği rolleri üstlenmiştir.Oynadığı rollerde gitgide cinselliğinden çekinmeyen bir kadın tipi yarattı. 40 yıldan daha uzun bir sanat hayatına sahip olan Müjde Ar, birçok yönetmen ile çalışmıştır. Adı Vazfiye ve AahBelinda filmlerindeki rolleri ile1986 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde,* Yolcu filmindeki rolü ile de 1993 Antalya Altın Portakal Film Festivalin’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır. Uzun bir süre müzisyen Atilla Özdemiroğlu ile beraberlik yaşamış olsa da, 2005ten beri siyasetçi Ercan Karakaş ile evli bulunmaktadır.

Müjde Ar’ın Doğum Tarihi:21 Haziran 1954
Müjde Ar’ın Boyu:161
Müjde Ar’ın Kilosu:59
Müjde Ar’ın Burcu:Yengeç
Müjde Ar’ın Göz Rengi: Kahverengi
Müjde Ar’ın Doğum Yeri:İstanbul
Müjde Ar’ın Eğitimi:Oyunculuk için olan eğitim hayatı 8 yaşında henüz bir çocukken Oraloğlu Tiyatrosu’nda sahneye çıkmasıyla birlikte başlamıştır. Sonrasında da yine aynı şekilde oyunculuk eğitimi için bazı dizilerde ve tiyatrolarda oynayarak kendini zamanla geliştirmiş ve Aşk-ı Memnu ile ün kazanmıştır.

Müjde Ar’ın Kullanmış Olduğu Sosyal Medya Hesapları:

Twitter: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Facebook: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 01:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.