Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Biyografiler (https://www.forumaski.com/biyografiler/)
-   -   Yılmaz Ensaroğlu Kimdir? Biyografisi (https://www.forumaski.com/biyografiler/173272-yilmaz-ensaroglu-kimdir-biyografisi.html)

YeşiL6 24.12.2015 10:13

Yılmaz Ensaroğlu Kimdir? Biyografisi
 
Yılmaz Ensaroğlu Kimdir? Biyografisi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ankara Üniversitesi İlahiyat mezunu olan Yılmaz Ensaroğlu, lise yıllarından itibaren çeşitli sosyal hareketlerde yer aldı; öğrenci derneklerinde yöneticilik yaptı. 1992'de İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2005–2009 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulu üyeliği, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD) üyesi ve İnsan Hakları İçin Diyalog Dergisi Genel Yayın Yönetmeni görevlerini yaptı.

Bağımsız, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu olan ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı olan SETA'da Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak çalıştı. Yılmaz Ensaroğlu, 3 Nisan 2013 tarihinde AK Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görüşmeler yaptı. Ağrı doğumlu olan Ensaroğlu, 7 Haziran 2015 tarihindeki Milletvekili Genel Seçimleri'nde Ağrı'dan milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.


Saat: 17:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.