Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Boğa (https://www.forumaski.com/boga/)
-   -   Boğa Burcu ve İnsan ömrü (https://www.forumaski.com/boga/153826-boga-burcu-ve-insan-omru.html)

DeRDeST 19.05.2015 01:36

Boğa Burcu ve İnsan ömrü
 
Boğa Burcu ve İnsan ömrü

:boga:

BOĞA burcu insanları ÇOCUKLUK ÇAĞI (yaklaşık 05.09 yaş) temsilcisidir. Vücut yapısı şekle girmiş, güzelleşmiş ve göze hoş görünen bir hal almıştır. Artık yavaş yavaş bir aile içinde yaşadığını, bu nedenle uyulması gerekli kurallar olduğunu algılar. Kurallara uymak zorundadır, zira uymazsa cezalandırılacağını öğrenmiştir, başkalarından da kurallara uymasını bekler. Evde ihtiyaçları karşılanmaktadır ama bu ihtiyaçların karşılanması için babası ve annesi çalışmaktadır. Böylece ihtiyaçların karşılanması için çalışmanın ve çalışınca da karşılığının istenmesi gerektiğini öğrenir. Artık mülkiyet duygusunu tatmaya başladığı için oyuncaklarını korur ve başkalarında da kıskanır; oyuncakları elinden alınmaya çalışılırsa saldırganlaşır.

Aynı yaştaki çocuklarla evcilik oynamaya başlaması da bu yıllara rastlar. Ona göre annesi ve babası çok güçlüdür ve her şeyi bilmektedir, bu nedenle ailesine sıkı bağlarla bağlanır. Zira yapı bakımından kuvvetli görünmesine rağmen ailesini kaybetmenin sonuçlarına katlanacak kadar da kendisini güçlü hissetmemektedir.

Bu nedenle sahip olduklarına inatla sarılır. Ancak bütün bunları içgüdüsel olarak öğrenmiştir, bilinçli olarak değil. O, sahip olduğu şeyleri kaybetme korkusu içinde yaşar. Onu yıkabilecek tek şey bu korkusunun gerçeğe dönüşmesidir. (KOZASINA KAPANMIŞ İPEKBÖCEĞİ)

Hasan Kocabaş


Saat: 15:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.